Tabara Engleza, Irlanda, Dublin, University College, 29 Iul – 12 Aug (3)

Tabara Engleza, Irlanda, Dublin, University College

Dragi parinti, revenim cu stiri din tabara Irlanda, Dublin, University College.

Dragii nostrii, multe lucruri frumoase si bune s-au intamplat de cand v-am scris primul mesaj. Trebuie sa va povestim despre rezultatele noastre de la test care ne-au oferit o mai mare incredere in fortele si abilitatile proprii cu privire la uitilizarea limbii engleze. Doamna profesoara este mandra de noi, credem ca si voi, dragi parinti care ati investit in aceste rezultate sunteti mandri si nu in ultimul rand vrem sa nu dezamagim numele Mirunette International Education care a facilitat prezenta noastra aici. Toti, absolut toti suntem repartizati la clasa cu nivel limba engleza B2/C1.

Lectiile sunt interesante, atractive, interactive si se desfasoara sub forma lucrului individual, pe grupe, debates, use of English etc. Saptamana aceasta orele de engleza se desfasoara dupa amiaza in intervalul orar 14-18, iar saptamana viitoare vor avea loc dimineata.Colegiul in care se tin orele este imens, total diferit de scolile de la noi. Traim o experienta frumoasa si noua. Profesorii de la ore, si nu numai, intreg stafful de aici sunt binevoitori , helpful si inventivi.

Activitatile sportive si recreative sunt o alta provocare pentru noi. Am invatat sa jucam” gaelic football” si  „hurling „- de altfel doua sporturi irlandeze traditionale. Ne petrecem serile impreuna cu elevi de alte nationalitati la discoteca, karaoke, diferite quizz-uri
si alte concursuri unde, WOW, fara lipsa de modestie, noi, romanii, am fost ,,the best!”.

Astazi dimineata am vizitat Dublinia Museum, un loc incarcat de istorie unde ne- am intalnit cu vikingii ,,face to face”. Am calatorit in timp la bordul vaselor de razboi ale vikingilor, am vazut armele lor de lupta si vanatoare, am ,,admirat” imbracamintea lor si ,,ne-am plimbat” pe strada zgomotoasa din vremea lor. Am aflat ce s-a intamplat intr-adevar in timpul bataliilor si cum s-a petrecut declinul final al puterii vikingilor. Am luat contact cu viata Dublinului din perioada medievala si am ramas cu o privire de ansamblu a perioadei istorice a acestui oras modern. Am cunoscut Dublinul dintr-o noua perspectiva si am aflat mai multe despre cetatenii sai traversand etapele istoriei.

Maine dimineata vom merge sa vizitam James Joyce Tower . „We can hardly wait”.

Noi toti suntem bine, cuminti, ne implicam in toate activitatile din campus si doamna profesoara apreciaza comportamentul nostru.

In mesajul urmator va vom povesti cum ne-am petrecut weekend-ul. Va dorim sa aveti un sfarsit de saptamana frumos!

,,Gasca Mirunette” si al sau group leader, Gina Ionac

P.S. Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara din Dublin, puteti accesa si albumul foto de Facebook si cel Google Photos, care va fi actualizat pe parcursul taberei cu noi fotografii!