Tabara engleza, Anglia, Londra, Queen Mary University, 29 iulie – 12 august 2018 (8)

Tabara Engleza - Queen Mary University, Londra, Anglia

Dragi parinti, aventura noastra londoneza continua si venim cu vesti noi din tabara Anglia, Londra, Queen Mary!

Vremea s-a stricat in ultimele doua zile dar noi ramanem pozitivi. De la foarte cald si soare am trecut la o temperatura destul de scazuta si foarte multa ploaie. In sfarsit avem ocazia de a experimenta faimoasa vreme britanica.

Desi vremea nu mai este de partea noastra, noi ne-am continuat excursiile prin Londra.

Asadar, ieri dupa micul dejun ne-am urcat in metrou care ne-a lasat la statia St. Paul pentru a vizita catedrala cu acelasi nume.

Catedrala construita de celebrul arhitect britanic Christopher Wren. O cladire foarte impunatoare si mare pe din afara, dar calda si primitoare pe dinautru.

Din pacate in interiorul catedralei, nu se pot face poze, dar am fost cu totii impresionati de grandoarea ei, de cat de bine este intretinuta, de vitraliile de acolo si in mod special de domul acestei catedrala.

Dom la care poti ajunge doar urcand foarte multe trepte, al caror numar l-am pierdut pe parcurs si din varful caruia poti vedea un oras intr-adevar minunat plin de istorie si cultura.

Dupa aceasta vizita ne-am intors in campus pentru a lua pranzul si a participa la ore.

Dupa masa de seara am iesit din nou in oras si am facut ultimele cumparaturi pe Oxford Street pentru a cumpara o mica amintire tuturor celor care ne asteapta acasa.

Azi de dimineata, la ora 8 ca de obicei ne-am luat micul dejun pregatiti pentru o noua excursie.

Din nou prietenul nostru  metroul ne-a dus unde ne doream sa ajungem si anume in Camden Town. Un loc foarte colorat si viu din Londra. Plin de magazine, inghesuite unul in celalat, cu stradute inguste si terase la fiecare colt, cu acorduri de jazz si grafitti pe mai toate zidurile.

O schimbare destul de mare si interesanta, fata de Londra cu care eram obisnuiti, mai clasica si mai impunatoare.

Schimbare care a venit la momentul potrivit, toata lumea simtindu-se la fel de bine pe stradutele de langa Camden Market.

Dupa vizita in Camden Town am pornit pe jos inspre Regents Park, unul dintre parcurile celebre ale orasului si cel ce gazduieste gradina zoologica.

In parc am facut un scurt popas pentru a savura o mica gustare si pentru a ne juca un pic, dupa care am pornit la picior inspre Baker Street, resedinta faimosului dectiv Sherlock Holmes pentru a ne urca in metrou si a cobori la statia King’s Cross.

Acolo am ajuns in gara King’s Cross intre peroanele 9 si 10 la peronul 9 si trei sferturi, peronul de unde se imbarca Harry Potter si amicii sai pentru a merge la Hogwarts.

Din pacate coada era atata de mare incat nu ne-am permis sa stam mai mult de 5 minute si sa facem doua poze pe furis.

Trebuia sa ajungem in campus la masa de pranz si la ore.

Diseara copiii vor avea festivitatea de premiere, de sfarsit de cursuri si o petrecere de final pe care o asteapta cu nerabdare.

Maine vom merge in excursie la Canterbury si revenim cu vesti si poze.

Ne vedem in curand!!!

P.S. Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara de la Londra, puteti accesa albumele foto de Facebook si Google Photos, care vor fi actualizate pe parcursul taberei cu noi fotografii!