Tabara engleza, Anglia, Londra, Bradfield College, 2018, 31 Iul-14 Aug (7)

Tabara engleza, Anglia, Londra, Bradfield College, 2018

Dragii noștri, revenim din tabara Anglia, Londra Bradfield College!

Zilele aici trec repede, poate prea repede iar noi ne bucurăm de fiecare minut petrecut împreună cu prietenii pe care ni i-am făcut aici.

Dacă elementul fantastic al zilei 8 a fost discoteca (de la care nu ne lăsam duși), farmecul zilei 9 a fost dat de aerul vechi, aristrocatic, al Oxfordului.

Am văzut cel mai vechi colegiu al orașului care datează din perioada 1249 și 1264. Se spune că în timpul cui de-al doilea război mondial, Hitler a fost atât de impresionat de frumusețea Oxfordului, încât a dat ordin ca orașul sa fie ferit de bombardanente. Așa se explică faptul că astfel de clădiri, foarte vechi, se păstrează intacte din vremuri stravechi. Am privit cu mirare globul rotund al bibliotecii Bodleian, care este a doua ca mărime după British Library, si conține peste 12 milioane de volume (Maria s-a grăbit să calculeze cât timp ar lua unui om să le citească pe toate, dacă ar citi o carte pe zi, și a ajuns la concluzia că ar fi imposibil, de vreme ce niciun om nu trăiește peste 30.000 ani!) .

Am trecut pe lângă Ashmolean Museum (despre care ni s-a spus că este un muzeu de artă și arhrologie fondat în 1683) și am făcut poze Turnului Carfax ce datează din secolul XII. Am mai făcut o poză de grup sub replica faimoasei „Punți a Suspinelor” din Veneția, am traversat parcul universității și am vizitat Christ Church, colegiu care face parte din Universitatea Oxford și care a școlit până acum 13 primi miniștri. Fondat în 1546 de către regele Henric al VIII-lea este cel mai vizitat obiectiv turistic din Oxford, se mândrește cu un Big Ben (turn cu ceas) numit Tom Tower și a apărut în filmul „Harry Potter”. La magazinul de suveniruri al colegiului, Maria și Carla F. au ales un jurnal Harry Potter, Mara și Bianca câte un hanorac inscripționat cu sigla Universității Oxford iar celelalte fete au luat magneți de frigider și alte suveniruri.

Sesiunea de shopping de după turul pe jos al orașului a rezultat în multe bagaje, câteva bătături și zâmbete fericite care ne-au făcut mai plăcut somnul.

Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara din Londra, puteti accesa si albumul foto de pe Facebook sau cel foto si video de pe Google Photos, care vor fi actualizate pe parcursul taberei!