Tabara engleza, Anglia, Londra, Bradfield College, 2018, 31 Iul-14 Aug (5)

Tabara engleza, Anglia, Londra, Bradfield College

Dragii noștri, revenim din tabara Londra Bradfield College!

Ziua 5 s-a încheiat explosiv cu o manifestare la unison în limbajul internațional al muzicii. „Dragostea din tei” a fost în mod definitoriu hitul serii „Karaoke”, interpretat de Mirunettele susținute de o sală plină de spectatori. Italienii au decis să li se alăture pe scenă iar sala a explodat în aplauze furtunoase. Acordurile binecunoscutei melodii s-au auzit apoi pe tot drumul spre vila de cazare, copiii fiind cuprinși de euforia succesului, după ce, pe scena din Old Gym s-au interpretat melodii din repertoriul japonez, chinez, ucrainean, italian și englez. Clara F. a fost și ea vedetă printr-o interpretare sensibilă a melodiei „Hurt” a Christinei Aguilera,  care i-a determinat pe cei prezenți să-și aprindă lanternele telefoanelor.

Ziua a fost marcată de altfel de activități care le-au pus în valoare pe Mirunettele noastre. Înainte de stingere, fetele au jucat „Killer” cu prietenii lor, iar tentația a fost atât de mare încât și animatoarele Katie și Sasha, li s-au alăturat.

Devenim foarte populare în campus, faimă datorată faptului că fetele știu să socializeze și să-și facă prieteni!

Go Mirunettes!

Londra! Elegantă și sofisticată, așa cum ar trebui să fie capitala Regatului Unit. Și caldă! Foarte caldă, la peste 30°C, însă nouă nu prea ne-a păsat pentru că metropola arăta și mai impunătoare în lumina strălucitoare a după-amiezii.

Am așteptat cu nerăbdare prima excursie programată la Londra, în special pentru aerul cosmopolit pe care îl emană. Adam a fost un ghid superb, pentru că a răspuns nevoilor noastre (chiar de a merge în ritmul nostru și a putea face fotografii), ne-a explicat pe îndelete fiecare obiectiv vizitat și s-a îngrijit ca la finalul expunerilor sale să existe un „Quiz” care să testeze retenția informațiilor. Astfel, am trecut pe Downing  Street și am aflat că actualul Prim Ministru al Marii Britanii, Teressa May, nu mai locuiește la nr. 10 ci la nr. 11 (din motive de spațiu) iar motanul ei, Larry, prinde toți șoriceii cartierului. El poartă o titulatură sofisticată, așa cum îi stă bine unui pisoi de rang înalt – The Chief Mouser to the Cabinet Office! În fiecare zi, el îi salută pe cei doi cai ce stau semeți la intrarea în garnizoana „Horse Guards”.

Apoi, ne-am răcorit cu o înghețată cumpărată de la un „Ice-cream Van” în Parcul St. James, unde am admirat lebedele negre, gâștele, rațele sălbatice, colonia de pelicani și o veveriță care ronțăia liniștită lângă un paltin.

Am fost surprinși să constatăm că Turnul Elisabeta a II-a are nevoie de un „face-lift” așa că a intrat în reparații capitale acum un an, în special pentru Marele Ben (!), care se afla într-o stare avansată de degradare. The Houses of Parliament însă, cu cele 1.100 de camere, 100 de scări și aprox. 5 km de coridoare ne-a impresionat prin grandoare și sobrietatea arhitecturală. A urmat Westminster Abbey și povestea unui mariaj romantic în 2011 (William și Kate Middleton).

O vizită la Londra nu putea să nu cuprindă și „The Mall” – drumul care unește Trafalgar Square cu cea mai importantă rezidență a Regatului Unit și una din cele mai mari (775 de camere): Palatul Buckingham. Steagul era arborat, așa că ne așteptam să o vedem și pe H.M. The Queen, însă după o jumătate de oră în arșița verii, ne-am mulțumit cu porțile aurite, în fața cărora am făcut și o poză de grup.

Am trecut prin poarta Admirality Arch, construită de Regele Edward al VII-lea în onoarea mamei sale, Regina Victoria (poartă ale cărei uși centrale nu se deschid decât cu anumite ocazii) și am ajuns în Trafalgar Square, unde l-am compătimit pe Amiralul Nelson pentru brațul și ochiul pierdute în luptele duse în scopul expansiunii imperiale, un erou a carui moarte (în bătălia de la Trafalgar) a fost și este onorată printr-o imensă coloană în stil corintian pe care tronează statuia amiralului, apărată de patru lei impunători din bronz (a căror construcție a durat 4 ani).

Ultimul obiectiv vizitat a fost National Gallery, înainte de prânzul servit în zona Covent Garden, unde am asistat și la o demonstrație gratuită de contorsionism, ca bonus al unei după-amieze reușite!

Vă lăsăm acum în compania pozelor:

Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara din Londra, puteti accesa si albumul foto de pe Facebook sau cel foto si video de pe Google Photos, care vor fi actualizate pe parcursul taberei!