Tabara engleza, Anglia, Londra, Bradfield College, 2018, 31 Iul-14 Aug (10)

Tabara engleza AngliaTabara engleza Anglia

Revenim din Tabara engleza, Anglia, Londra, Bradfield College:

Iată-ne ajunși la finalul unei aventuri care a durat două săptămâni cu bagajele pline de amintiri și cu sufletul doldora de emoții unice.

Tabără de limba engleză Bradfield College, Reading, UK ne-a îmbogățit cu multe amintiri frumoase despre care vom discuta încă multă vreme de acum înainte și prieteni noi, din țară și străinătate cu care vom ține legătura, având în vedere că am schimbat numere de telefon sau le-am dat „follow” pe Instagram.

Ultimele două zile ne-au oferit mai multă aventură și cultură. Duminică am dat o fugă la Londra pentru o plimbare pe malul Tamisei pe o vreme tipic englezească! Am admirat „The Tower of London”, am ascultat povestea celor 6  corbi care protejează Coroana și Turnul Londrei, am trecut peste podul „Tower Bridge” și am plescăit cu poftă la mirosul alunelor învelite în caramel, vândute în stradă, am făcut selfie-uri pe pod și lângă pod. Apoi ne-am plimbat pe Cannon Street și am ajuns la teatrul „Shakespeare’s Globe” construit de compania marelui dramaturg englez la 1599. Am aflat că în 1613 clădirea originală a fost arsă până la temelii într-un incendiu și apoi reconstruită un an mai târziu, pentru a fi demolată în 1644 și reconstruită din nou. A urmat o incursiune rapidă în epoca modernă, gustată mai ales de artistele grupului nostru: Tate Modern. Ne-am distrat apoi la sunetul scos de pantofii noștri pe podul Millenium Bridge care ne-a purtat pașii spre St. Paul’s Cathedral, o impunătoare construcție în stil baroc construită în 1675. Este cea mai mare biserică din Londra și a două ca mărime din țară (după Catedrala din Liverpool).

„The Shard”, un zgârie-nori de 95 de etaje (310 m) construit de arhitectul italian Renzo Piano în 2012 în districtul Southwark, Londra, ne-a atras atenția, făcându-ne cu ochiul din mulțimea de clădiri futuristice de pe malul Tamisei. Este cea mai înaltă clădire locuită din Europa. Ne-a plăcut mult și designul Primăriei Londrei (în forma de ou) si al clădirilor comerciale de birouri „The Walkie-Talkie” (în forma unui telefon mobil) și „The Gerkin” (în forma unui ou cu capăt ascuțit).

A urmat o sesiune de shopping în zona Picadilly Circus, o vizită scurtă în cartierul chinezesc din Soho (Chinatown) și o ultimă tură pe la magazinele de suveniruri.

 

Ziua de luni a fost magică! De ce? Pentru că am intrat pe tărâmul magic al lumii lui Harry Potter la Studiourile Warner Bros din Londra. Mirunettele au fost fermecate de secretele dezvăluite, începând cu „Pașaportul Harry Potter” (în care au colecționat ștampile, imprimate personal), prânzul imaginar servit în „The Great Hall”, zborul cu mătura magică (care răspunde la comanda „Up!”), au servit o poțiune magică la „Hagrid’s hut”, s-au plimbat cu trenul „Hogwards Express” și au folosit puterile magice ale bachetelor pentru a-și transforma visele în realitate: „Wingardium Leviosa!”

Vizita s-a încheiat cu o oprire la magazinul de suveniruri (insigne, baghete, magneți, tichete de călătorie, jurnale, hoodie-uri și robe) și o poză de grup în fața intrării principale. What a day!

În contrast cu ziua veselă și plină de farmec, seara a fost marcată de lacrimi, îmbrățișări și tristețe pentru momentul despărțirii de prietenii din alte țări. Italienii ne-au pregătit însă o surpriză care ne-a emoționat până la lacrimi. Au decorat pereții și geamurile camerei comune de la Faulkners cu mesaje de mulțumire, amprente palmare și mesaje haioase cu care liderii de activități ne-au  „stresat” timp de 14 zile: „Where is your lanyard?” sau „Off the road!”

Le mulțumim și noi tuturor prietenilor și liderilor pentru momentele frumoase petrecute împreună și pentru bagajul impresionant de amintiri pe care le-am construit aici!

Ne vedem în curând!

The Mirunettes

Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara din Londra, puteti accesa si albumul foto de pe Facebook sau cel foto si video de pe Google Photos, care vor fi actualizate pe parcursul taberei!