Tabăra de grup limba Engleza Londra UCL 4-18 August 2019 (3)

Tabara Mirunette Londra UCL

Dragi parinti, am revenit cu noutati din tabara Mirunette Londra UCL!

Ziua de vineri a adus două motive inițiale de entuziasm, respectiv că era ultima zi de cursuri înainte de weekend și o a doua ocazie de a merge la cumpărături, de data aceasta in faimosul Harrods. Pentru a ajunge însă acolo, am făcut  întâi o plimbare prin Hyde Park, unul din cele mai cunoscute parcuri londoneze, prilej de plimbat cu bicicleta, hrănit veverițele extrem de prietenoase și făcut poze cu colegii, profitând de peisajele frumoase. Ulterior, la cererea copiilor, am mers pe Oxford Street, unde din nefericire ne-a prins o ploaie torențială, care nu i-a împiedicat pe copii să persevereze pentru a-și găsi lucurile dorite. Pe de altă parte, după ploaie a apărut și un curcubeu superb, iar vremea a fost însorită după. Copiii au încheiat seara tot cu distracție maximă, dansând la seara de discotecă. Veronica și Theodora, având 18 ani impliniti, au avut pentru a doua oară o altă activitate de seară, de data aceasta văzând Piccadilly Circus seara, iar anterior mergând cu alți colegi de tabără majori la un pub foarte drăguț.

Sâmbătă am inceput ziua devreme, petrecând două ore pe autocar împreună cu mulți alți participanți la tabără, italieni, francezi, chinezi și ruși, pentru a ajunge la Brighton. Vremea era plăcută, dar cu un vânt puternic, mai ales pe faleză, care a fost prima oprire și locul unde copiii au avut ocazia să se plimbe, să facă poze, să admire marea învolburată, cu valuri impresionante și câțiva temerari care făceau surfing, și să mănânce tradiționalul „fish and chips”. După am mers la Brighton SeaLife Centre, ocazie perfectă de a vedea diferite specii marine, inclusiv rechini și două țestoase uriașe în vârstă de peste 70 de ani.

Turul orașului a inclus trei opriri, respectiv o fântână construită pentru regina Victoria, urmată de Pavilionul Regal și grădinile acestuia. Vizita s-a încheiat cu timp liber pe strada principală de cumpărături din acest oraș.

Tabara Mirunette Londra UCL
Tabara Mirunette Londra UCL – excursie Brighton

Seara copiii și-au luat rămas bun de la unul din grupurile de elevi chinezi, pentru ei tabăra continuând in alt oraș. Cea mai emoționantă a fost despărțirea de unul dintre ei, Tim, cu el copiii imprietenindu-se încă din prima lor zi de tabără. Deși inițial seara era dedicată vizionării unui film, după consultări cu grupul de francezi copiii și-au dorit să mergem prin oraș împreună, ceea ce s-a și întâmplat după rezolvarea unor detalii practice cu însoțitorul grupului lor, ajungând prin Soho și Oxford Street, foarte animate si pitorești și seara.

Duminica am petrecut-o mergând până în Camden Town, o altă zonă faimoasă din Londra, renumită pentru magazine și restaurante. Copiii au avut suficient de mult timp liber aici, ulterior mergând in Primrose Hill, unde, după o ascensiune ușoară a unui deal, am avut parte de una din cele mai frumoase priveliști pe care le are Londra de oferit. Așa cum discutasem în seara anterioară, date fiind prieteniile dintre români și francezi, după amiază am organizat un picnic la care copiii români și cei francezi au împărțit mâncare, amintiri și bună dispoziție. Cel mai mult le-a plăcut fără îndoială faptul că au jucat „truth or dare”, prilej să se cunoască și mai bine și să râdă copios.  Cu siguranță însă că cel puțin în ultimele două zile copiii și-au exersat și engleza dar și franceza. Seara s-a încheiat cu activități sportive in același parc in care am avut picnicul, prilej să cunoaștem și pe cei nou sosiți în tabără in cursul zilei de azi. 

Luni va fi prima zi in care cursurile sunt după amiază, care e posibil sa placă mai mult, având în vedere că majoritatea copiilor nu sunt matinali. 

Andreea D – group leader tabara Londra UCL

P.S. Până data viitoare, vă invităm să vă bucurați de pozele din tabara Londra UCL pe Facebook sau pe Google Photos!