Tabăra de grup limba Engleza Londra Queen Mary, Anglia 28 Iulie – 11 August 2019 (5)

Tabara Londra Queen Mary University

Dragii nostri, va prezentăm ultimele aventuri din tabara Londra Queen Mary University!

Penultima zi a fost destinată vizitei la Observatorul Greenwich, un burg londonez in sud-estul capitalei britanice, înscris în 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Am văzut marea universitate din Greenwich, am facut o plimbare de vis in Royal Parks despre care am aflat ca este situat pe Primul Meridian, deci punct de referință pentru restul lumii; am vizitat de asemenea Observatorul si Muzeul Național Maritim cu renumita galerie de expozitii, incluzând galeria Voyagers. Ne-au fascinat in Greenwich gradinile si peisajele, monumentele si statuile, iar cel mai mult suntem încântați că am pășit pe Meridianul 0.

Dar cine stie? Aici sunt cateva universități de renume. Poate… vom fi si noi studenți aici.

Dupa amiaza a fost destinată ultimelor cursuri unde, fara lipsa de modestie, trebuie sa spunem ca noi, romanii Mirunettes am fost cei mai buni si iata este si Romania de mai multe ori în top. Festivitatea de înmânare a diplomelor si a certificatelor ce atestă activitatea noastra de două săptămâni a fost emoționantă pentru toti si a fost urmată de ultimul „party” in sala de festivitati.

Ultima zi dinaintea plecării din tabara a fost grozavă! Ieri dimineață, am plecat intr-o excursie la Brighton, un oras situat pe coasta de sud-est a Regatului Unit, la o oră și jumătate distanță de mers de Londra. Este o renumită stațiune turistică britanică de pe coasta, atrăgând anual peste 8 milioane de turisti. Deci am mers o zi si „la mare dar fără soare”.

Tabara Londra Queen Mary University
Tabara Londra Queen Mary University – excursie Brighton

Ne-a reținut privirea Pavilionul Brighton, fosta reședință regală, construit în trei etape ca refugiu pe litoral pentru George, prințul Wales. Minaretele, turnurile si cupolele conferă Pavilionului Regal o notă distinctă printre castelele englezești, daca ne gandim si la decorul opulent din interior. Am vizitat Lanes si North Lanes – centrul vechiului sat de pescuit (ceea ce de fapt era odată Brighton). 

O vizită la Brighton este incompletă fara o plimbare fascinantă prin cel mai vechi muzeu acvatic din lume, construit intr-o arhitectura victoriană la sfârșitul secolului al XIX-lea, in prezent fiind gazda a mii de creaturi marine. Întorși în tabara dupa masa de seara ne-am luat rămas bun de la grupurile ce aveau sa plece duminica dimineata, înaintea noastră.

Iata ca aventura noastra se apropie de sfârșit! Nici nu stim cum au trecut cele două săptămâni, de parcă au fost doar doua zile. Am avut parte de cea mai frumoasa experiență a vieții noastre de pana acum, de ore frumoase si atractive, de activity leaderi- tineri englezi devotați, determinați, profesioniști, de un program bine organizat, de nenumărate vizite si excursii. Ne întoarcem acasa cu emotia lucrurilor văzute si trăite, mai bogați sufleteste si in cunostinte, cu amintiri ce vor dăinui în mintea noastra, credem, toata viata. Am făcut cu toții parte dintr-un grup, o familie mare, familia Mirunette.

Pentru aceasta va multumim vouă, dragi parinti, pentru ca ne-ati facut posibila șederea în această tabara minunata, multumim tuturor care au contribuit la reusita ei, multumim echipei Mirunette pentru ca exista si nu in ultimul rand ii multumim Bunului Dumnezeu care a înlesnit acest lucru si cate ne-a ocrotit permanent!

Mirunetii si al lor group leader 

P.S. Până la urmatoarea tabara 🙂 vă invităm să vă bucurați de pozele din tabara din 2019 pe Facebook sau pe Google Photos!