Tabăra de grup limba Engleza Londra Queen Mary, Anglia 28 Iulie – 11 August 2019 (1)

Tabara in Londra Queen Mary University 2019

Dragi parinti, am revenit cu primele vesti! Visul ni s-a îndeplinit: iata-ne în mult-dorita tabara in Londra!

După un zbor de aproximativ trei ore am aterizat pe marele aeroport Heathrow, Terminal 4,  unde am fost așteptați de doi reprezentanți ai organizatorilor. Un autocar mare, elegant si frumos ne-a lăsat dupa aproximativ o oră și jumătate de mers in tabara de la Universitatea Queen Mary. Ne-au fost repartizate imediat camerele, single, si cu baie proprie, camera nu foarte mare, dar curata si intimă. Suntem impresionați de mărimea campusului, zeci si zeci de cămine pentru studenți, clădiri ce adăpostesc săli de clasă interesante, laboratoare bine dotate, biblioteci, totul aici este electronic si pe baza de cartela. 

Luni dimineata am facut un walking tour in zona Westminster si am „facut cunostinta” cu cateva dintre cele mai importante locuri si obiective turistice. Ne-a impresionat Westminster, principala biserica romana-catolică din Londra, o minunatie in caramida multicoloured. Big Ben, porecla marelui clopot al ceasului din turnul de nord al Palatului Westminster, care este cel mai mare ceas cu clopot si patru fete din lume si al treilea ca înăltime, ramane tacut pentru urmatorii doi ani pe parcursul lucrărilor de reabilitare. Poate vom reveni atunci sa-l admiram in toata splendoarea lui. 

Tabara in Londra Queen Mary University 2019
Tabara in Londra Queen Mary University 2019

Am văzut Houses of Parliament, Trafalgar Square cu Nelson’s Column, strajuita de cei patru lei  nemuritori si bineinteles nu am ratat Buckingham Palace. Din pacate, Regina Elisabeth nu era acasa si nu am putut intra. Ne-am odihnit putin in Hyde Park dar nu am putut vedea niciuna din vestitele veverite  despre care am aflat ca se plimba de obicei pe acolo.       

Întorși în campus am susținut Placement Test, scris si oral, iar astazi am fost repartizați pe grupe avand prima interacțiune cu profesorii. Nu departe de căminul in care locuim cu toții este una dintre cantinele campusului unde servim cele trei mese pe zi; nu este mâncarea de acasa dar este buna. 

Tabara in Londra Queen Mary University 2019
Tabara in Londra Queen Mary University 2019

Astăzi dimineata am văzut British Museum, unul dintre cele mai vechi si impozante muzee, cu exponate variind de la mumii egiptene la comori romane ; este foarte frecventat de vizitatori si noi ne-am numărat astazi printre cei șase milioane de turisti norocoși care l-au putut vizita, deși nu am stat decat cateva ore.

Dacă ieri a fost foarte cald, astazi vremea imprevizibilă  din Londra a vrut să nu își desminda statutul, alternând cateva minute de ploaie cu minute de soare. 

Asteptam cu nerăbdare surprizele din zilele următoare. 

Cu drag, Mirunetii si al lor grup leader

P.S. Până data viitoare, vă invităm să vă bucurați de pozele din tabara Londra Queen Mary pe Facebook sau pe Google Photos!