Tabăra de grup Haileybury College 29 Iulie -11 August 2019 (6)

Tabăra de grup Haileybury College!

Haileybury College este una din cele mai prestigioase boarding schools din Marea Britanie. Școala a fost fondată în 1862 și este localizată în idilica zonă rurală Hertfordshire, orașul Hertford, în apropiere de Cambridge și Londra. Campusul școlii se întinde pe o suprafață de 500 de acri, care include pe lângă facilitățile excepționale și un mix de clădiri istorice și moderne, câștigatoare de numeroase premii de design oferite de RIBA (Royal Institute of British Architects). Clădirile istorice au fost construite de William Wilkins, nimeni altul decât arhitectul care a proiectat National Gallery din Londra! Școala deține facilități sportive excelente: piscină încălzită, sală de sport, opt terenuri de tenis, terenuri de fotbal, zonă de pădure și pajiști întinse. Școala pune la dispoziția elevilor și o sală de teatru, sală de disco, săli comune de socializare și o cafenea modernă.

Penultima zi. O zi plină de emoții pentru piesele de teatru. De dimineață, de la micul dejun, îi puteai simți pe toți puțin stresați de gândul scenei și al replicilor. Nu conta că e vorba de mai multe sau mai puține replici, presiunea publicului era simțită de toți în egală măsură. Piesele au fost realizate împreună cu profesorii, iar câte replici a primit fiecare a fost și în funcție de inițiativa și dorința lor. Spre exemplu, Sebi al nostru a avut rol principal în piesa lui, așadar mai multe replici. Nimeni nu a fost supus unei presiuni căreia să nu facă față.

La activități au fost repetiții pentru marele eveniment, plus facepainting acolo unde a fost cazul, iar la ora 20:00 toată lumea își ocupa locurile în sală. Pe Google Photos am încărcat mai multe video-uri cu piesele lor, dar și finalul în care se anunțau câștigătorii la piesele de teatru și la partea de puncte acumulate de copii pe tot parcursul taberei, bazate pe implicarea lor generală. România a fost pe locul 1 la acest capitol al punctelor, plus locurile 1 și 3 la piesele de teatru.

Bravoooo, Sara!!!💗🆒

Noi spunem că ne-am prezentat foarte bine și avem motive de mândrie. Un moment surprinzător cu un final plăcut a fost când unul dintre copiii noștri s-a încurcat puțin și ulterior, atât in timpul piesei, cât și în momentul ieșirii de pe scenă, toți l-au susținut, felicitat, încurajat sau consolat. Am filmat și acest moment pentru că a fost o surpriză pentru toți să observăm solidaritatea dintre tineri. Fie vorba între noi, nu a fost nicio greșeală sau uitarea replicii, ci un mic blocaj bazat pe trăirea și emoția sinceră, făcându-l extrem de dulce în ochii publicului, toți adorându-l pentru implicarea totală și revenirea frumoasă (Pronunția lui a fost excelentă!).

Am să vă spun și părerea mea avizată, lucrând și predând în domeniu: majoritatea copiilor au vorbit tare, replicile au trecut rampa scenei și au ajuns la public, mișcarea scenică a fost excelentă, iar dicția și exprimarea generală foarte bune. Mulți m-au impresionat pentru că am vazut sclipire și înclinație către acest domeniu. Chiar dacă atunci când vor crește nu vor profesa pe scenă, mie asta îmi demonstrează că vor fi viitori adulți siguri pe ei, pe vocea lor atunci când vor dori să se facă auziți în lume și extrem de carismatici, ceea ce le va nivela drumul în viață. Bravo, bravo, bravo!

Ultima zi. Lecții, iar apoi timp liber pe care și l-au împărțit cum au dorit, între activități și bagaje. La lecții au primit diplome din partea școlii (acreditate de British Council, cu un calificativ final) și diplome din partea Mirunette Education, bazate pe socializarea și comportamentul general în tabără.

Pe seară, la 20:30, o ultimă întâlnire cu profesorii și toți activity leaderii, în care unii copiii au primit cadouri pentru excelență din partea școlii, ca o amintire din această tabără. La 20:30, DISCO, petrecerea finală!!!

Felicitări!!!💗

Felicitări!!!💗

Felicitări!!!💗

Aș vrea sa mai specific că acum, la final, ne-am dat seama că noi am prins o vreme foarte bună în această tabără. Fix ultimele lor săptămâni de căldură și de vreme plăcută, pentru că observăm cum aceste ultime două zile au fost mult mai friguroase. Mai ales sâmbătă, când a bătut vântul destul de tare și chiar simțeai că ești în Anglia ploioasă și înnorată. Practic, după plecarea noastră, vremea se va schimba drastic.

Duminică vom avea micul dejun și plecarea la maxim ora 11, noi oricum la ora 10:30 vom fi pregătiți cu bagajele la autobuz. Până la aeroport vom face o oră, dar mai depindem și de trafic. în aeroport, să treci cu peste 15 copii nu este un lucru extrem de rapid, așa că dorim să ne luăm toate măsurile de precauție. Zborul va dura 3 ore și 15 minute, iar la ora 20:05 (sperăm noi, chiar mai devreme), ora României, aterizăm. Ne dorim ca la 20:30 toți copiii să fie în brațele părinților, fericiți, entuziasmați și plini de povești, după o experiență nouă în viață.

Știm că veți urmări și voi zborul pentru a vedea live cum se apropie copiii de casă. Zborul nostru este Tarom RO392, pleacă din Londra Heathrow (LHR) la 16:50 (ora României) și ajunge pe Aeroportul Otopeni (OTP) la 20:05.

Georgiana și Aura, împreună cu Mirunette Education, și-au încheiat cu bine misiunea, sperăm să ne vedem și data viitoare. Ce ziceți de America? Anul acesta, taberele Mirunette Education din America au fost un real succes și o provocare totală. Ca și până acum, ne vom ocupa de tot – viză, bilete, siguranța și încântarea tinerilor.

Vă invităm să vă bucurați de pozele din tabără în albumele Facebook sau Google Photos – aici am încărcat mai multe video-uri, inside-uri din finalul taberei!

Vă mulțumim pentru încredere și răbdare. Alături de acest grup, Anglia a fost o experiență de neuitat și pentru noi.

Cu muuult drag,

Georgiana si Aura – Group Leaderi tabăra Haileybury College