Tabara de Engleza UCL – 6-20 aug 2017 Mirunette (7)

UCL-LondraUCL-Londra

Tabara de limba engleza la UCL-Londra august 2017

Dragii nostri,

Revenim mai repede decat v-ati asteptat, din tabara de vara la UCL.

De ce? Pentru ca am fost foarte impresionati de ceea ce am vizitat: “Tower Bridge”. Atat pentru cei interesati de inginerie, cat si pentru cei carora le plac imaginile de ansamblu asupra Londrei – adica toti!

Am gasit in muzeul acestui pod peste Tamisa o multime de informatii interesante, pe care ne propunem sa le retinem si sa le impartasim celor de acasa. Doar indecizia asupra proiectului a durat 9 ani, apoi realizarea lui 8 ani, toate acestea inainte de 1900.

Dar se pare ca totul a meritat, pentru ca Tower Bridge a devenit o imagine de referinta a Londrei. Iar noi aflati in tabara la UCL, nu am ezitat sa il vizitam.

Amplasat langa Tower of London, de unde a luat si numele, podul traverseaza maret raul ce strabate Londra si are un mecanism foarte interesant de deschidere pentru vasele ce depasesc o anumita inaltime.

Am fost uimiti, asa cum vedeti in poze pe fetele noastre, aflandu-ne acolo sus de unde am putut admira imprejurimile de la inaltime si privi prin podeaua de sticla aflata atat de sus.

Abia am asteptat sa vizitam si Tower of London. Construit nu de altul decat William the Conqueror ca resedinta regala, ulterior a devenit temnita, chiar si pentru Elizabeth I inainte de a deveni regina!. Acum castelul gazduieste un muzeu, in care se afla bijuteriile regale ce includ si faimosul Koh-I-Nor.

Desi vremea nu este grozava, dar e tipic Londoneza, noi suntem veseli, ne place si ne simtim bine in tabara de limba engleza.

Va pupam si mai avem doar 2 zile de sedere inainte de a porni spre casa.

Ana Maria si exploratorii Miruneti

P.S. Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara de limba engleza, puteti accesa albumele foto de pe Facebook (I), Facebook (II) sau Google Photos, care vor fi actualizate pe parcursul taberei cu cele mai noi fotografii!

UCL-Londra

UCL-Londra