Tabara de engleza in Edinburgh, Merchiston Castle, Scotia 2018 (2)

Tabara in Scotia 2018Tabara in Scotia 2018

Revenim cu noutăți din tabara in Scotia! După un început extrem de matinal, călătoria noastră spre Edinburgh s-a desfășurat fara probleme. In timpul escalei in Amsterdam, copiii s-au simțit perfect confortabil odată ce au găsit Starbucks! Odată încheiat și al doilea zbor, am depășit cu succes și partea cea mai stresanta a călătoriei – recuperarea bagajelor.

Ulterior ne-am întâlnit cu o reprezentanta a școlii, am așteptat o altă studenta din Franța cu care copiii noștri au și vorbit și am ajuns la școală după un transfer scurt. Imediat după sosire copiilor le-au fost repartizate camerele, și au descoperit nu numai condițiile bune de cazare, ci si colegii de cameră. Experiența nu a fost reușită de la început pentru toți – un mic șoc cultural – dar treptat au început să se înțeleagă – discutând si negociind inclusiv la cate sertare are dreptul fiecare în camere 🙂 Ceilalți elevi din tabără sunt  italieni, francezi, spanioli, portughezi, precum și din India, China și Oman.

După ce toată lumea a avut puțin timp de odihnă, copiii au fost conduși într-un scurt tur al școlii și terenurilor sale. Ulterior copiii au fost invitați să socializeze într-una din zonele comune de către elevii italieni și spanioli, și au pus bazele unei prietenii uitandu-se la finala campionatului de fotbal. Integrarea în noul mediu s-a desăvârșit cu un drum până la Tesco, supermarket local, de unde copiii și-au cumpărat cele necesare. Mâncarea de la cină nu a fost neapărat pe placul lor, dar este doar prima seară.

Luni dimineață am inceput plini de energie prin a merge la micul dejun, urmat de placement test, ce a inclus probe scrise și orale – de altfel puteți vedea instantanee din timpul probelor orale.

După o scurtă pauză și prezentarea taberei de către manager,  copiii au aflat clasele din care vor face parte în funcție de nivel – și majoritatea copiilor au fost plasați la grupa de B2/C1. Din feedback-ul primit de  la ei, atât  profesorii  cât și activitățile de la ore sunt interesante și fun. Prânzul a fost urmat de o vizită la Scotland National Mining Museum, o experiență inedită care a inclus un ghid costumat in miner, cu accent autentic scoțian sau „de neînțeles”, așa cum l-au descris unii copii, dar și coborârea într-o galerie de mină și aflarea înțelesului expresiei „like a canary in a coal mine”. Seara s-a încheiat cu activități în campus, majoritatea copiilor alegand „sports on campus”, Radu și Andrei fiind pasionați de fotbal, ca și Vlad, Tudor și Leonard, iar Daria, Matias si Karina de tenis, sau înlocuitorul cu care s-au mulțumit, respectiv badminton, în timp ce Ioana, Denisa și Diana au ales Creative Lateral Thinking, la care de asemenea s-au simțit foarte bine.

Deja am inceput și ziua de marți la data scrierii acestui mail, și copiii deja au intrat în rutina taberei, și toți așteaptă cu nerăbdare ziua urmatoare de tabara in Scotia, când vom face inca o vizita în Edinburgh!

Va lasam sa va bucurati de pozele noi pe care le regasiti in albumul de Facebook (click pe link).

P.S. Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara de la Merchiston Castle, puteti accesa si albumul foto Google Photos, care va fi actualizat pe parcursul taberei cu noi fotografii din tabara in Scotia!