Tabara de Engleza, Fordham University, New York USA 24 iul-07 aug – Mirunette 2016 (2)

Wall Street, New YorkWall Street, New York

Wall Street, Ground Zero, Grand Central Station & Bryant Park

Dragi parinti,

Speram ca mesajul nostru sa va gaseasca la fel de coplesiti de lucruri frumoase si inedite, la fel de imbogatiti cu experiente noi precum suntem noi. Ultimele doua zile in Fordham University din New York au fost pline de sens cultural, fotografii nemuritoare si prietenii noi…

Ok, recunoastem ca a mai fost ceva – crestem putin in fiecare zi si la bagajele de cala :)). Nu e ca si cum gasim Macy’s sau Victoria’s Secret, Abercrombie and Fitch sau Sunglass Hut in fiecare zi :)).

Luni seara ne-am refacut dupa o zi lunga si cu ceva eforturi din cauza furtunii, just in perfect shape pentru cursurile care au inceput „pe bune” marti dimineata. Tinem sa precizam ca toti suntem in clase de la upper intermediate in sus, astfel ca orele de lb. engleza sunt destul de challenging, iar profesorii nemaipomenit de priceputi, amabili, deschisi si interesati de progresul nostru – o adevarata placere sa participi la orele lor. Si pentru ca zilele noastre de aici sunt mult mai lungi decat atat, dupa-amiaza ne-a surprins in Financial District cu faimosul Wall Street, the place where all the money is :)) si mai tarziu Ground Zero, o zona plina de istorie si extrem de importanta pentru poporul American, locul unde au s-au inaltat candva impunatoarele turnuri gemene World Trade Center. In prezent, nu ai cum sa ramai indiferent in fata Memorialului construit in memoria victimelor 9/11, fantana care parca plange dupa fiecare nume inscriptionat in jurul ei. Ne-am intors in campus dupa o zi bogata, unde ne-am bucurat de putina relaxare inainte de a stinge lumina si incarcandu-ne bateriile pentru ziua urmatoare.

Miercuri, pe langa vizita uneia dintre cele mai renumite gari din lume, Grand Central Station, a doua biblioteca din SUA, New York Public Library, precum si Bryant Park, ziua usoara ne-a permis cel mai lung timp de pana acum pentru shopping, of course! Si nu oriunde, ci pe 5th Avenue, „domiciliul” celor mai cunoscute branduri :)). Seara ne-a gasit in Hard Rock Cafe-ul din luminosul Times Square, unde ne-am rasfatat iar cu traditionalul dish american – juicy burgeri/cheesburgeri/bacon cheesburgeri :)) Si pentru ca a fost o zi speciala, personalul de la restaurant i-a pregatit lui Luca o surpriza „galagioasa”, dar si una delicioasa – au fost urale de La Multi Ani, a fost inghetata, au fost aplauze – ce mai, ca un adevarat star al Hard Rock Cafe!

Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara de la Fordham University, puteti accesa albumul foto de pe Facebook sau Google Photos, care vor fi updatate in fiecare zi.

Noi ne pregatim de un somn odihnitor acum.
Iar voua, dragi parinti, va dorim o zi plina de sens 🙂 !

Stay tuned for something even more awesome,
…tot NOI

Vezi oferta actualizata de tabere in SUA.