Feedback group leaderi – tabara de vara Oxford Headington School 5 – 19 august 2011

Pe aeroportul Henri Coanda – Otopeni ; plecam catre UK. Entuziasti si curiosi, incercam sa interactionam. Facem cunostinta, fiecare dintre noi vine din alta zona a tarii, insa toti mergem la Oxford! Cine a mai avut experienta aceasta? ! 🙂
Ne imbarcam cu totii in aeronava Tarom, iar dupa un zbor linistit si placut ajungem pe Heathrow Airport, in Marea Britanie, unde ne astepta zambitor un membru al staff-ului de transfer al Headington School. Pret de o ora am mers cu autocarul double decker de la Londra la Oxford si iata-ne ajunsi la Headington School.  Pasim curiosi dincolo de poarta Scolii si in cateva secunde apare si mister Joe, managerul Scolii de Vara Oxford Headington School, care ne conduce pe toti in biroul general, unde ne sunt preluate si pastrate sigur pasapoartele si o parte din bani.
Apoi am fost cazati in case separate, baietii in Napier House, iar fetele in Hillstow House. Camerele sunt cu cate doua paturi fiecare, astfel, am fost cazati doi cate doi, dupa preferinte.  Membrii staff-ului (foarte multi: 23 la numar, la aprox. 100 de copii in campus) au foarte draguti si receptivi la dorintele copiilor, iar acest lucru le da mare satisfactie celor mici! 🙂
Turul campusului scolar ne-a dezvaluit impunatoarea, dar prietenoasa scoala, cu salile de curs, apoi casele de cazare, terenurile de fotbal & tenis, piscina acoperita, salile de sport interioare, salile pentru activitatile de zi, desfasurate in interior (arts & crafts, cursuri de teatru), si de asemenea si sala de mese.
In fiecare zi toti copiii experimenteaza trezitul de dimineata, precum si culcarea de seara la ore fixe. Si sa nu uitam nici de felurile de mancare tipic englezesti ori de aroma ceaiului de dimineata: breakfast english tea! 🙂

In cele 2 saptamani petrecute la Oxford Headington School ne-am bucurat de o diversitate de momente speciale. Astfel, dupa cursurile de dimineata, in fiecare zi copiii s-au bucurat de activitatile de dupa-amiaza, fiecare avand la alegere multiple optiuni: sporturi de aventura, arts&crafts, tenis, fotbal, inot, dodgeball, rounders, cursuri de drama, rugby, inot, bowling, basket, volei, drumming, archery.
Dupa cina, activitatile de seara incheiau cu succes fiecare zi la Headington School : jocuri la castelele gonflabile, silly olympics games, talent show, city cinema 3D, disco nights, karaoke evening, quiz night.

Excursiile la Chessington World of Adventures, la Bath ori la Londra deschid noi orizonturi, noi puncte turistice interesante in UK, desigur, pe langa superbul Oxford universitar.

Toti copiii care ajung in tabere la Oxford isi doresc cu siguranta sa faca shopping ; este placerea, dar si relaxarea lor. Asadar, daca ii stiti doritori de cumparaturi, dati-le suficienti bani.🙂
Aici, la Headington School copiii au oportunitatea de a exersa limba engleza in multiple contexte, atat cu membrii staff-ului Oxford Headington School, cat si cu colegii internationali de tabara. Tot aici copiii se pot bucura de un mix al nationalitatilor foarte bun, putand sa afle informatii si despre cultura si obiceiurile colegilor din tari precum Rusia, Italia, Spania, Venezuela, Franta, China, Japonia, Kazahstan, Israel, Arabia Saudita, Canada, Polonia, Kenya, Cehia, Germania, Nigeria, Bulgaria, Elvetia, Norvegia.

Cu siguranta tabara de vara Oxford Headington School este una dintre cele mai organizate si reusite tabere din Marea Britanie, astfel incat copiii dvs o pot experimenta in deplina siguranta si mergand ca individuali, nu doar in grup!

Liliana (group leader Tabara de vara – Oxford Headington 5 – 19 august 2011)