Feedback group leaderi – tabara de vara Manhattan New York 30 iulie – 15 august 2011

Manhattan College New York 30 iulie – 15 august 2011

Locatia mult asteptata!

Zborul a decurs fara peripetii, insa zborul de conexiune din Varsovia la avut intarziere si astfel am ajuns cu 1.30 ore mai tarziu in New York. La Vama am trecut fara probleme, bagajele nu au lipsit iar persoana pentru transfer ne astepta chiar la iesire, ne-am gasit foarte usor. Transferul s-a desfasurat rapid, in 20 minute am ajuns in campus (nefiind trafic intens la ora 1 noaptea nici macar in New York
), unde ne asteptam directorul campusului si cativa activity leaderi.
Ne-au repartizat in camere in cladirea Horan, inalta de 11 etaje, noi fiind la etajul 6. Am avut camere de 4 persoane, de fapt apartamente cu 2 camere si 2 paturi. fiecare apartment avea baia proprie, iar usa de la apartmanet avea cod, deci nu erau necesare cartele sau chei, usor de pierdutJ. Camerele foarte spatioase, cu birou, dulap, sertare, 2 scaune, mocheta (din cauza careia era un miros neplacut in camere – insa in toamna aceasta renoveaza cladirea si inlocuiesc mocheta, lasand doar linoleum, care arata foarte bine).
Duminica dimineata am primit toti cartele de metrou, am lasat pasapoartele la seif, apoi am plecat in oras, la prima zi de shopping, mult asteptata de altfel.
Luni copiii au avut testarea, toti au fost foarte buni, de la upper –intermediate la advanced, profesorii erau mandri de cunostintele lor si de participarea din timpul orelor. Am primit felicitari, pe care vi le transmitem cu cea mai mare placere.
In fiecare dupa-amiaza am avut iesiri in New York, in cadrul careia am vizitat cate un obiectiv turistic important. Am avut de asemenea timp liber, dupa fiecare vizita, sa mergem la shopping, ceea ce i-a bucurat foarte mult pe  toti participantii. In fiecare seara in campus erau organizate seri de disco, jocuri, film sau sport.
Luni ne-am plimbat in Times Square, 5th Avenue si Broadway, a fost primul contact cu impunatoarele cladiri zgarie-nori new york-eze.  A urmat marti vizitarea financial district si ground zero, cu mai multe obiective: woolworth building, city hall, the famous bull, the stock exchange building, una dintre cladirile Trump, care se voia a fi cea mai inalta:). Apoi timp liber pentru shopping,  mancare si relaxare.

Miercuri am ajuns la Museum of Modern Art (MOMA) – nu ne-a placut prea mult, insa acum stim ce inseamna arta moderna. Seara am finalizat-o tot in oras, luand cina la Dallas Barbeque, prima cina din cele 4 oferite in oras.
Joi am avut onoarea sa urcam in Empire State Building, cea mai inalta cladire din NYC, dupa ce am trecut de controlul riguros de la intrare. Cladirea are 102 etaje, insa accesul vizitatorilor este permis pana la etajul 86. De ajuns pentru a cuprinde toata panorama: cladiri importante, parcuri, poduri, cartiere, insule inconjuratoare.
Vineri am fost la Metropolitan Museum of Art – foarte grandioasa cladirea, atat pe exterior, cat si in interior. Cuprinde foarte multe sali si colectii: pictura, textile, armuri, sculpturi, civilizatii pe glob.
Sambata, mult asteptata zi in afara campusului, de dimineata si pana seara tarziu: Coney Island & Brighton Beach, Dumbo in Brooklyn si Brooklyn Bridge, finalizata cu cina la Pacific Grill. La plaja am avut posibilitatea fie sa stam relaxati la soare fie sa intram in parcul de distractii. Cei mai multi copii au incercat atractiile parcului, vazand plaja de la inaltime. dupa plaja, ne-am intors cu metroul in Brooklyn, unde inainte de a traversa cel mai vechi pod al New York-ului, Brooklyn Bridge, am vizitat cartierul boem Dumbo.
Duminica a fost ziua plimbarii cu vaporul. Am vizitat Liberty Island, locul Statuii Libertatii si Ellis Island, cu Muzeul Imigrantilor. La intoarecere toti erau obositi, asa ca nu am mai ramas in oras ci ne-am indreptat direct spre campus, unde s-au relaxat in camera comuna.
Luni, fiind dupa-amiaza de relaxare, cativa copii au ales sa mearga la shopping in oras, iar ceilalti au ramas in campus sa se odihneasca. Marti vremea nu a tinut deloc cu noi si am ales sa mergem in Soho, prin magazine. Dupa ce am terminat cumparaturile pe ziua respectiva, s-a oprit si ploaia, ironic, nu? Fiind marti, am cinat in oras, tot la Dallas Barbeque.
Miercuri a fost ziua cea mare: musical-ul Chicago (rezervat si achitat cu 1 saptamana in avans, pentru a mai prinde locuri) si plimbarea cu limuzina, dupa teatru. Fiecare s-a gatit de sarbatoare, unii au renuntat la vizita muzeului Guggenheim pentru a se pregati,  un adevarat eveniment.
Joi am ajuns si la cel mai interesant si mare muzeu din NYC, Natural History Museum si Rose Planetarium. Sectiunea dinozaurilor a fost atractia principala. Seara a fost deosebita, am cinat la Hard Rock Caffe, locatia preferata a grupului.
Vineri am ajuns in cel mai mare si cunoscut parc din New York, Central Park. ne-am plimbat, ne-am relaxat pe iarba, ne-am batut cu baloane cu apa. Deja resimtim toti apropierea plecarii.
Sambata a fost o zi lunga, plimbari in Chinatown, Little Italy si Greenwich Village, urmate de o ultima sesiune de shopping.
Ploaia a fost prezenta pentru a indica starea de spirit a tuturor, duminica fiind ziua plecarii. transferul la aeroport a fost mai lung, aproximativ 1.30 ore, fiind mai aglomerat.
Avionul a intarziat vreo 3 ore in New York, insa am prins la timp avionul din Varsovia, in final avand intarziere doar de jumatate de ora la Bucuresti. Avionul a depasit viteza legala pe autostrada aeruluiJ.
In concluzie, programul a fost respectat cu strictete, toti participantii la cursuri au primit diplomele la festivitatea de decernare de vineri seara si toti membrii colegiului s-au straduit sa faca aceasta tabara cat mai frumoasa si sa rezolve micile probleme ce pot aparea intr-o astfel de tabara.

Noi, Alexandra si Iuliana, ne-am bucurat sa fim aproape de copiii dumneavoastra si speram sa nu fie prea suparati pentru ca am dorit sa respectam cu strictete regulile impuse de scoala. Responsabilitatea noastra fata de ei si dvs, ca parinti, ne-a impiedicat sa ii lasam liberi in oras, oricand au vrut ei, speram totusi sa fi petrecut o vacanta frumoasa intr-un oras grandios.

Alexandra & Iuliana (Group Leaders – Tabara de vara Manhattan – New York 2011)