Tabara Engleza, Anglia, Bristol, Clifton College, 2018, 7 Aug – 21 Aug (6)

Tabara Engleza, Anglia, Bristol, Clifton College

Dragii nostri, va trimitem poze si stiri din Tabara Engleza, Anglia, Bristol, Clifton College!

„Ziua de joi a fost destinata vizitarii orasului Cardiff. Am fost placut surprinsi sa descoperim un oras diferit de ce am vazut pana acum. Plimbarea cu City Sightseeing Bus ne-a introdus rapid in mirajele acestui oras, locul unde s-a filmat binecunoscutul serial science fiction Dr Who. Din fericire pentru noi, nu totul s-a rezumat la studioul de filmare al serialului ceea ce inseamna ca nu am avut nevoie de un TARDIS pentru a vizita cateva din locațiile de filmare (Westgate Street, St. Mary’s Street, The National Museum of Wales, Cardiff Castle). Sa nu uitam sa mentionam ca si Roald Dahl, autorul indragitelor carti „Charlie and the Chocolate Factory” si „Matilda”, a fost nascut si si-a gasit sursa de inspiratie in Cardiff.

Arhitectura orasului este fabuloasa. Arcadele si strazile sale victoriane bine conservate merita explorate, totodata facand casa buna cu placerea de a face cumparaturi in cele mai cochete magazine sau de a servi masa intr-un mediu plin de viata. Amprenta lui Brunel se face vizibila si aici, în capitala Țării Galilor (Wales). Am aflat cu tristete ca acest orasel a fost grav afectat de inundatie, insa economia fructuoasa datorata exportului de carbuni a ajutat la condolidarea si dezvoltarea sa.

Ieri am vizitat Oxford, orasul cu o universitate in care se preda din anul 1096 – examenele constau in probe orale care puteau dura si 3 zile pe atunci. Aici, majoritatea cladirilor unde gasim facultati, biblioteci sau biserici sunt vechi de sute de ani.
Ghidul nostru ne-a vorbit, printre altele, despre Muzeul Istoriei Stiintei, unde se afla tabla pe care a folosit-o Albert Einstein in 1931, atunci cand a vizitat universitatea.
Ne-a placut povestea cursei testoaselor apartinand diferitelor facultati din cadrul universitatii, care se intrec in fiecare an sa ajunga in afara unui cerc umplut cu frunze de salata. Cea care iese din cerc prima, aduce onoare facultatii de care apartine.
Am mai aflat ca printre absolventii universitatii se afla 27 de Prim-ministri englezi, cel putin 30 de lideri internationali, 50 de castigatori ai premiului Nobel si 120 de castigatori de medalii olimpice.
Datorita arhitecturii gotice pastrate intacta (cu mici exceptii – basoreliefuri cu balauri, si chiar cu Pumba din ‘Regele leu’, au fost adaugate recent), Biserica Christ, New College si The Bodleian au servit drept platouri de filmare pentru anumite scene din ‘Harry Potter’.
Piata Acoperita (‘Covered Market’) este un alt punct de atractie turistica pe care l-am vizitat. In vitrinele magazinelor adevarati artizani decorau prajituri, esarfe de matase ne faceau parca cu mana de pe rafturi, suveniruri stralucitoare ne-au captat privirea.
Am incheiat excursia de o zi cu fudge sau inghetata, in functie de preferintele fiecaruia, la Westgate Shopping Centre. Unii dintre noi ne-am luat si baghete ca ale lui Harry, Hermione sau Ron, sperand sa facem o magie si sa mai ramanem aici cateva zile.
Kisses,
Oana, Alina and the gang”

P.S. Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara Clifton puteti accesa si albumul foto de pe Facebook sau cel de pe Google Photos, care vor fi actualizate pe parcursul taberei cu noi fotografii!