Cum se pregatesc scolile de vara internationale pentru situatia provocata de COVID-19

Interviu Tony EvansTony Evans

Tony Evans, directorul scolii de vara de la Clifton College vorbeste despre cum este gestionata situatia de criza provocata de COVID – 19, ce masuri de precautie iau scolile internationale si cum a depasit astfel de crize in trecut.

Q: Cum se pregateste Clifton College pentru situatiile de urgenta?

A: In primul rand tin sa mentionez ca ne aflam intr-o pozitie favorabila si sigura intrucat personalul colegiului Clifton este cel care gestioneaza activitatile zilnice din cadrul scolii de vara. Asadar, intr-o situatie precum cea existenta, in care exista posibilitatea unei raspandiri la scara mai mare a virusului Corona, Clifton College urmeaza atat recomandarile de sanatate publica din partea statului britanic, cat si sfaturile doctorilor din cadrul colegiului, reducand astfel posibilitatea unei raspandiri. Iar daca este o raspandire, vom putea gestiona situatia cum se cuvine.

Q: Care au fost masurile luate in cazul epidemiilor din trecut?

A: Clifton College a trecut peste gripa porcina, gripa aviara, febra aftoasa, “boala vacii nebune”, in termeni colocviali. Am trecut prin foarte multe momente dificile in 21 de ani de activitate, dupa cum va puteti imagina. Am trecut cu bine peste toate, iar in final toata lumea a fost in siguranta. Din acest punct de vedere detinem un record de succes. Masurile luate depind de gravitatea situatiei si al pericolului la care ar putea fi expusi participantii.

Q: Ce le-ati spune parintilor ingrijorati care vor sa isi trimita copiii la vara in tabara?

A: Ce va pot spune este: Daca doriti sa ii oferiti copilului dumneavoastra o experienta care i-ar putea schimba viata intr-un mod pozitiv si vreti sa va asigurati ca va fi in siguranta sub monitorizare profesionala, Clifton College este o optiune foarte buna!

Citeste si articolul in care sunt prezentate informatii utile pentru parinti, sfaturi si masuri de precautie in contextul COVID-19.