Tabere in strainatate: cum arata o tabara de limba engleza in St. Mary’s School – Ascot

Aflat la aproximativ 20 de km de Londra, in comitatul regal Berkshire intr-o zona country-side deosebita si este renumit pentru organizarea curselor de cai. 
Una dintre scolile de top din Anglia, Scoala St Mary’s detine 55 de acri de teren, la o distanta de cateva mile de castelul Windsor. 
Vara, aici se organizeaza tabere de limba engleza, cu un program complex de activitati si sporturi si cu o masiva participare internationala de copii din peste 45 de tari.

Facilitatile moderne pentru sporturi cu dotari multiple (sala de sport moderna cu terenuri de volley, fotbal si badminton, piscina interioara de 25m, 16 terenuri de tenis, terenuri de fotbal, astroturf, sala de gimnastica, teren squash) si pentru activitatile culturale (studio de dans si teatru, sala de computer) ii confera scolii un nivel superior, iar taberelor de limba engleza un program de neuitat. 

Cladirile pentru cazare sunt nou si modern decorate, iar cladirea scolii dateaza din sec.XIX.

Cazare La St. Mary’s sunt disponibile mai multe categorii de camere, toate au chiuvetaproprie si seif. Dusurile si toaletele sunt la comun. Exista dormitoare cu 2, 3, 4, 5, 6 si 8 paturi, fiind potrivite pentru grupa de varsta 7-12 ani sau pentru un grup de prieteni. Toate dormitoarele sunt frumos decorate, lenjeria de pat, draperiile si mochetele sunt asortate la culoare. Exista de asemenea 2 dormitoare cu 26 de paturi, noi si decorate cu gust, foarte populare in randul grupurilor restranse si a celor mici, de 7-11 ani. In cadrul cladirii de cazare exista spalatorie pentru uzul personal al elevilor si camere comune, pentru socializare.

Mesele Scoala dispune de o sala de mese luminoasa si foarte atragatoare. Mesele sunt in regim buffet in sala de mese. Se servesc 3 mese pe zi, cu posibilitatea alegerii unui meniu cald sau rece la pranz sau la cina. In timpul excursiilor, pranzul este la pachet, continand un sandwich, apa, chips-uri, ciocolata, un iaurt si un fruct.