Tabără de grup Haileybury College 29 Iulie -11 August 2019 (1)

Haileybury College este una din cele mai prestigioase boarding schools din Marea Britanie. Școala a fost fondată în 1862 și este localizată în idilica zonă rurală Hertfordshire, orașul Hertford, în apropiere de Cambridge și Londra. Campusul școlii se întinde pe o suprafață de 500 de acri, care include pe lângă facilitățile excepționale și un mix de clădiri istorice și moderne, câștigatoare de numeroase premii de design oferite de RIBA (Royal Institute of British Architects). Clădirile istorice au fost construite de William Wilkins, nimeni altul decât arhitectul care a proiectat National Gallery din Londra! Școala deține facilități sportive excelente: piscină încălzită, sală de sport, opt terenuri de tenis, terenuri de fotbal, zonă de pădure și pajiști întinse. Școala pune la dispoziția elevilor și o sală de teatru, sală de disco, săli comune de socializare și o cafenea modernă.

“Ora 9:45. Tabara Haileybury College – mulți părinți alături de copii, deja adunați la punctul de întâlnire. Am avut noroc de un grup punctual și de copii dornici să ajute. Avem deja ocupat un post de Mini Leader – Kisa, supranumită și mâna dreaptă a group leaderilor. Am mai scos la licitație alte două posturi libere, dar așa cum am spus, implicarea este majoră și presimțim că se vor ocupa și acestea destul de repede. Mulțumim, Kisa, pentru inițiativă!

Tabara de grup Haileybury College
Tabara de grup Haileybury College

Ne ferim să spunem că toate sunt roz, să nu pară ireal și ne ferim să spunem hop înainte de obstacol, însă nu ne putem abține… vrem să spunem că primul hop a fost trecut lejer. Ne-am asigurat că toți copiii din grupul nostru au fost primii pasageri îmbarcați, astfel încât să le obținem timp să facă schimb de locuri după bunul plac, fără să fie deranjați. Am râs în timp ce scriu. Kisa pe partea ei de palier aruncă elegant și subtil, ca un adult, un „țssst” în spate, pentru ca sunetul de fundal să scadă puțin și nimeni să nu deranjeze ceilalți pasageri. O tânără uimitoare, cu instincte sociale native foate bune. Abia așteptăm să îi descoperim ușor, ușor, pe fiecare în parte.

Până acum, la nivel general, observăm: Băieții – independenți, ușor visători (eiii na, vârsta), entuziaști; Fetele sunt unite, responsabile și empatice. Băieții se asigură că rămânem cu atenția 100% activă, iar fetele conștiincioase sunt cumva cu un pas înainte, parcă le prevăd năzbâtiile și totul se echilibrează rapid. Chiar cred că avem noroc de acest grup colorat în personalități și vârste.

Tabara de grup Haileybury College
Tabara de grup Haileybury College

Lucrurile sunt de un firesc plăcut, dar așteptăm să ajungem și să vedem perioada de acomodare la fiecare. La unii se va realiza de la ultimul salut către părinții din aeroport, iar altora le va lua mai mult. Ideea este ca atât noi, cât și părinții, să fim calmi, răbdători, să nu facem comparație între copii, deoarece fiecare are ritimul propriu și acesta trebuie respectat. Testul la engleză a fost dat, copiii au mâncat și s-au acomodat în camere, urmează să se întâmple același lucru cu întreg campusul.

#BoysHouse

Scriem și facem poze printre „vreau la baie”, „dar asta?”, „și în camere cum stăm?”, pe scurt agitație si nerăbdare pe care o înțelegem și cu care empatizăm. Prin urmare rămâne ca părinții să aștepte răbdători, de fiecare dată, următoarele scrisori. Ajung mai greu, sunt aduse de bufnița Mirunette, distanța e mare… deci răbdare, răbdare. Acum sunt livrate primele poze, împreună cu acest sincer feedback de început. Altele, ca aceasta, vor mai urma. Stay tuned.

Vă invităm să vă bucurați de pozele din tabără în albumele Facebook sau Google Photos!

Georgiana și Aura- group Leaderi tabăra Haileybury College

P.S. Știm că emoțiile sunt mari la majoritatea părinților și parcă acestea ne urmăresc peste tot, însă biroul Mirunette Education din Bucuresti este disponibil în permanență (telefonic, prin e-mail sau chat). Contactați-ne cu încredere pentru orice întrebare sau cerință, iar noi vom face tot ce putem pentru a vă fi de ajutor. Echipa noastră este la curent cu tot ce se întâmplă în tabără și ne va fi foarte ușor să ținem legătura în acest mod, pentru a fi siguri că informațiile care ajung la dumneavoastră sunt complete și corecte! “