Tabără de grup Fettes College (Edinburgh) 28 Iulie -10 August 2019 (2)

Hello dragi parinti! Revin cu info. din tabara de la Fettes College 😁


Putem spune cu zambetul pe buze ca la Fettes nu ne plictisim!
In ultimele zile am avut parte de activitati interesante de dimineata pana seara.
Vremea este putin cam schimbatoare aici, insa asta nu ne opreste!
Majoritatea copiilor au fost in excursiile de jumatate de zi, urmand ca azi dupa-amiaza sa fie ultima excursie de jumatate de zi pe saptamana aceasta, unde au vazut parti minunate ale orasului! Well.. orasul care nu arata ca un oras! Este fantastic!


Partea buna este faptul ca, la orele de dimineata, in ultima sesiune invata cate putin despre ce vor vizita, urmand ca pe parcursul excursiilor sa completeze o fisa cu activitati.
In prima excursie am mers pe jos de la Fettes College pana in Dean Village, unde am admirat arhitectura, specificul locului, pastrat ani de zile si am aflat cum acesta inainte era un sat din afara orasului, acum este un cartier din mijlocul Edinburgh-ului! Dupa care am intrat intr-o atmosfera mai ‘spooky’, vizitand The Dean Cemetery, unde ‘se odihnesc’ diverse persoane care au constituit o sursa de inspiratie pentru J.K. Rowling.

 Tabara Fettes College, Edinburgh 2019
Tabara Fettes College, Edinburgh 2019


Mai departe ne-am relaxat mergand de-a lungul unui rau (Water of Leith). Dupa care mergand prin Stockbridge inapoi catre Fettes College, ne-am oprit in parc, unde copii au putut sa stea pe iarba si sa se odihneasca.
In cealalta excursie este vorba despre locurile in care J.K. Rowling si-a gasit inspiratia sa scrie cartile faimoase cu Harry Potter. De la cafenelele in care aceasta scria, pana la scoala dupa care Hogwarts a fost inspirat.


Cat despre activitatile de seara, in general copii trebuie sa se plimbe prin campus si sa rezolve diferite task-uri ca sa primeasca puncte/indicii si sa castige. Acestia sunt impartiti in grupe, in general acestea sunt mixte (mai multe nationalitati).
De asemenea, luni la cina, tot in ideea de a-i pune sa interactioneze cat mai mult si cu alti copii de alte nationalitati au avut seara internationala unde trebuiau sa gaseasca steagul romaniei pe scaun si sa se aseze acolo. In general la o masa era 1 copil din fiecare nationalitate venita in campus.

Tabara Fettes College, Edinburgh 2019
Tabara Fettes College, Edinburgh 2019


Maine este o zi mai relaxanta, deoarece este premierea pentru copii care vor pleca, iar dupa aceea vom pleca in oras pentru a face niste cumparaturi si pentru a vizita centrul orasului. Sambata si duminica suntem plecati in excursii de cate o zi. Sambata mergem la National Museum of Flight si Tantallon Castle, iar duminica mergem la National Museum of Edinburgh si Edinburgh Castle.


Voi reveni cu poze luni dimineata, dupa acest weekend plin!
In rest suntem foarte bine, ne distram si invatam lucruri noi!

Va pupam si va lasam să vă bucurați de pozele din tabara in albumele Facebook sau Google Photos! Keep in touch 😊🤗

Cu drag,

Group Leader, Ana