Tabara engleza Scotia, Edinburgh, Napier University, vara 2015 – Mesaj Group Leader (V)

 

DSC03775

Dragi parinti,

Revenim cu vesti proaspete din Edinburgh, de unde parca nu am vrea sa mai plecam! In afara unor mici probleme de sanatate (cateva raceli), nici macar vremea nu ne poate afecta buna dispozitie!

Dupa ce in excursiile din weekend am avut noroc de vreme uscata (chiar insorita), luni si marti parca vremea a vrut sa ne reaminteasca faptul ca suntem, totusi, in Scotia, astfel ca a plouat aproape non-stop, iar temperaturile nu au depasit 13-14 grade… Am reusit insa sa ne adapostim si sa vizitam cateva obiective si muzee extrem de interesante!

Astfel, luni am mers la Camera Obscura & World of Illusions – un muzeu extrem de interactiv, unde ne-am pierdut in labirintul cu oglinzi, am trecut repede prin Vortex si am aflat multe lucruri interesante despre diverse iluzii optice! La final am urcat pana la etajul 6, unde ni s-a facut o proiectie a intregului oras, insotita de o scurta lectie de istorie! J

DSC03764Marti am vizitat Parlamentul Scotian, unde se desfasura si o expozitie de fotografie jurnalistica spectaculoasa! Am urcat apoi la etajul 2, pentru a vedea “Debating Chamber” – sala unde au loc sedintele Parlamentului si unde se dezbat si voteaza legile de catre parlamentarii scotieni. Ne-am simtit si noi, pentru scurt timp, “parlamentari” J A urmat apoi o noua vizita extrem de interactiva, la muzeul numit Dynamic Earth – unde am facut o incursiune in istoria universului, am aflat cum s-a format Pamantul si apoi ne-am imbarcat pentru un “zbor” virtual de la Polul Nord spre Ecuator. Expeditia s-a terminat in “The Dome”, unde am vazut un film foarte interesant despre ce inseamna sa fii astronaut si explorarea spatiului cosmic.

DSC03779

De-abia asteptam urmatoarele vizite din programul acestei saptamani!

intre timp va lasam sa va bucurati in continuare de fotografiile din albumul de Facebook AICI si revenim in curand cu noi vesti!

Cristian T & the 13 Scottish Mirunettes

Oferta completa de tabere in Scotia o gasesti aici.