Tabara Engleza, America, New York, Rider University, 2018, 1 Aug – 15 Aug (8)

Tabara Engleza, America, New York, Rider University

Dragii nostri, am revenit cu noutati din Tabara Engleza, America, New York!

Revenim cu noutati, dupa un weekend plin. Vremea a tinut cu noi si am prins numai cateva picaturi de ploaie sambata dimineata, dupa ce am vizitat Brooklyn Bridge – unul din cele mai vechi poduri din Statele Unite ale Americii (1883), ce leaga Manhattan-ul de Brooklyn. Intre timp, podul a devenit un simbol al orasului si o atractie turistica.

Dupa o scurta plimbare pe pod si cateva zeci de poze am pornit spre Trinity Church. Biserica situata in apropiere de intersecta strazilor Wall Street si Broadway face parte din istoria orasului de mai bine de 300 ani, timp in care a fost reconstruita de 2 ori. Aici este mormantul lui Alexander Hamilton – unul cei 7 membri fondatori ai Statelor Unite (denumiti Founding Fathers) – despre care am aflat si in timpul vizitei la Philadelphia . Urmatoarele puncte in itinerariul nostru au fost South Street Seaport,  Financial District cu faimoasa New York Stock Exchange si Charging Bull (devenit imaginea Wall Street-ului), urmate de memorialul 9/11 si cina & free time in Oculus (Westfield World Trade Center).

 

Duminica noastra a inceput foarte devreme, cu plecare la 8:30 din campus, pentru un walking tour in zona de sud a Manhattan-ului.  Turul nostru a inceput in zona cunoscuta sub numele de SoHo (prescurtarea de la South of Houston), urmata de Greenwich Village unde am facut scurte opriri la Cafe Wha (local cu muxica live, unde s-au lansat cantareti precum Bob Dylan, Jimi Hendrix si Bruce Springsteen dar si comedieni precum Richard Pryor si Bill Cosby) si la studioul de inregistrari Electric Lady (studioul a fost infiintat dw Jimi Hendrix iar printre numele celebre care au inregistrat albume aici se numara: Stevie Wonder, David Bowie, AC/DC,  John Lennon, Prince, The Rolling Stones, Adele, U2 sau Lady Gaga). Tot in Greenwich Village se afa si Washington Square Park care gazduieste Washington Square Arch – construit in 1892 pentru a celebra 100 de ani de la numirea lui George Washington ca presedinte al Statelor Unite. De acolo ne-am indreptat spre Chelsea Market (unde am avut free time & lunch) si Meatpacking District, apoi ne-am plimbat pe  High Line (fosta linie de tren suspendata, transformata in parc/ promenada). Ultima oprire a fost Herald Square de unde am vazut si Empire State Building si unde am avut timp liber pentru a vizita celebrul magazin Macy’s sau pentru o scurta plimbare pe 6th sau 5th Avenue.

 

Am ajuns in campusul Universitatii Rider la timp pentru cina, asadar am avut timp sa ne odihnim iar seara am incheiat-o cu un foc de tabara unde am prajit bezele si am mancat popcorn si chipsuri.

 

Cu drag,

Lucia

P.S. Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara din New York, puteti accesa albumele foto de Facebook si Google Photos, care vor fi actualizate pe parcursul taberei cu noi fotografii!