Tabara Engleza, America, New York, Rider University, 2018, 1 Aug – 15 Aug (2)

Tabara Engleza, America, New York, Rider University

Dragii nostri, revenim cu stiri din Tabara Engleza, America, New York, Rider University:

Calde salutari din New York!

Am ajuns cu totii bine in campusul universitatii Rider, putin obositi dar nerabdatori sa descoperim cat mai multe locuri noi!

Prima zi de tabara a inceput cu vizita celui mai cunoscut monument american – Statuia Libertatii!

Dis de dimineata, dupa un mic dejun delicios, ne-am imbarcat in autocar si am pornit la drum. Prima oprire: Central Railroad of New Jersey Terminal – locul de unde imigrantii ce soseau pe Ellis Island isi cumparau apoi biletul de tren spre noua lor casa.

De aici a urmat o scurta plimbare cu feribotul spre Ellis Island – poarta spre „Visul American” a peste 12 milioane de imigranti in perioada 1892 – 1954. Aici, pentru o mica taxa, oricine poate verifica in registre daca a avut stramosi care au sosit prin acest punct. In aceste registre se gasesc informatii precum numele complet, varsta, ocupatia si tara de provenienta.

Cu siguranta un loc de o mare importanta istorica! Fun fact: insula initiala avea o suprafata de aprox 8 ori mai mica decat in prezent, aceasta fiind extinsa in mod artificial, cu pamant excavat in timpul lucrarilor pentru constructia metroului.

Am avut apoximativ o ora la dispozitie sa ne plimbam prin muzeu si nenumaratele lui sali, dupa care am pornit spre Liberty Island si mareata Statuie a Libertatii. Ne-am topit sub soarele arzator dar cu siguranta am reusit cu totii sa facem cateva fotografii frumoase si sa ne bucuram de moment.

Statuia Libertatii, cadoul poporului francez la implinirea a 100 de ani de la semnarea declaratiei de independenta este acum unul din cele mai cunoscute simboluri ale Americii! Ne-am bucurat sa o vedem atat de aproape!

Maine dimineata copiii vor incepe cursurile iar dupa-amiaza vom avea o vizita de jumatate de zi in Philadelphia.

Revenim in curand cu noutati!

Cu drag,

Lucia

 

P.S. Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara din New York, puteti accesa albumele foto de Facebook si Google Photos, care vor fi actualizate pe parcursul taberei cu noi fotografii!