Tabara grup lb. Engleza, Oxford Brookes University 31 iulie – 14 august,Mirunette 2016 (3)

Christ Church College

Dragi Parinti,

Marti dupa cursuri copiii au avut activitati in campus, respectiv Scavenger Hunt/Cautare de comori, unde s-au amuzat cautand si gasind obiectele de pe lista data de Activity Leaders. Dupa cina s-a desfasurat Quiz night, cu copiii impartiti in echipe mixte, de nationalitati diferite,  la care cei mai entuziasti participanti au fost cei mai mici (Ana, Daria, Tudor si Vlad) mai ales pentru ca mai multe runde au continut intrebari din cantece/filme/seriale Disney.
Miercuri dupa cursuri si pranz am avut o excursie de jumatate de zi, in care am revenit pe jos in Oxford pentru a vizita Christ Church College. Ulterior au avut la dispozitie cca 50 de minute pentru cumparaturi in Oxford. Seara s-au desfasurat activitati sportive in parcul foarte frumos din campus – South Park Oxford – dar am plecat mai devreme decat preconizat din cauza ploii.
De altfel vremea este tipic englezeasca, senin si ploios la doar cateva minute distanta, dar copiii s-au obisnuit sa aiba geci de ploaie/hanorace cu ei, Daca luni si marti vremea a fost cam rece, miercuri a fost o zi foarte insorita, numai buna pentru vizita de la Christ Church College.
Copiii fac toti parte din grupe mixte de studiu si sunt multumiti de colegii lor de grupa. De asemenea le plac activitatile desfasurate si entuziasmul profesorilor. Toti s-au imprietenit cu destul de multi alti elevi – de exemplu Tudor si Vlad se inteleg foarte bine cu Mert, elev turc de 14 ani, venit pe cont propriu (nu parte a unui grup) sa studieze aici. Fireste subiectul comun care a inceput prietenia lor a fost jocurile pe telefon. Toti ceilalti se inteleg bine cu elevii italieni, sau colegi din Bulgaria sau Olanda. Unii se gandesc cu parere de rau la faptul ca saptamana viitoare o parte din grupurile de acum vor pleca si vor veni alti copii. Din feedback-ul primit de la ei despre cursuri, toti (inclusiv cei mici) se descurca si nu au probleme in a intelege profesorii sau activitatile.
Totodata,s-au acomodat deja cu rutina zilnica de aici, inclusiv cu mancarea – meniul de azi de la cina de exemplu generand entuziasm pentru ca aveau pizza si inghetata. Mancarea per ansamblu este buna si diversa, astfel incat toti au putut sa aleaga ceva ce sa le placa.
Sambata avem excursia de o zi la Londra, unde vom vizita British Museum printre altele, iar pentru duminica grupul a ales o excursie de o zi la Bath, unde vom incerca sa vizitam The Roman Baths inainte ca elevii sa aiba timp liber de shopping si plimbare. Transportul la Bath era initial cel public, fiind mai ieftin la 25 lire sterline (autobuz si tren), dar pentru ca mai merge un grup de elevi chinezi vom folosi autocarul la acelasi pret.

Joi vom avea o excursie de jumatate de zi la Blenheim Gardens si speram ca vremea sa fie potrivita pentru plimbari.

Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara de grup de la Oxford puteti accesa albumul foto de pe Facebook sau Google Photo, care vor fi updatate in fiecare zi.

Va imbratisam cu drag,

Andreea D. – Group Leader