Ploaie englezeasca si ploaie de informatii la Seminarul UCAS

Marti, 11 octombrie 2016, vremea ploioasa de octombrie a adus un plus de autenticitate englezeasca tabloului de informatii prezentate de Tim Fish in cadrul celei de-a patra editii a seminarului UCAS – How to Apply to a Top UK University. Hotelul DoubleTree by Hilton a fost gazda primitoare pentru acest eveniment care s-a dovedit inca o data un adevarat succes.

In total, 37 de persoane (17 familii) s-au inscris si au participat la eveniment pentru a afla de la Tim Fish raspunsuri la principalele intrebari legate de inscrierea la universitatile din UK. Care sunt cele mai bune universitati din UK? Ce este platforma UCAS? Cat costa universitatea in Marea Britanie? Ce inseamna “Personal Statement”? Este mai valoros examenul Cambridge sau examenul IELTS? – sunt doar cateva din temele pe care expertul britanic in educatie, Tim Fish, le-a abordat in cadrul intalnirii.

Seminar UCAS - HOW TO APPLY TO A TOP UK UNIVERSITY_06

Seminar UCAS - HOW TO APPLY TO A TOP UK UNIVERSITY_09

Asa cum ne asteptam, majoritatea participantilor au fost din Bucuresti sau din orasele apropiate – Giurgiu, Pitesti, Ploiesti, Targoviste sau Buzau – elevi cu varste intre 14 si 18 ani interesati de continuarea studiilor in una din universitatile britanice. Calitatea si utilitatea informatiei au facut ca la seminarul de anul acesta sa avem si participanti din orase mai indepartate, Maria venind tocmai din indepartatul Piatra Neamt 🙂

Timp de mai bine de doua ore, Tim Fish a vorbit in detaliu despre toate etapele aplicarii prin sistemul UCAS oferind informatii detaliate despre toate sectiunile ce trebuie completate cu atentie. Toate capitolele, de la detaliile personale, experienta de lucru, studiile urmate, optiunile pentru programul de licenta si pana la Personal Statement si scrisorile de recomandare au fost exemplificate cu o lista intreaga de dos and don’ts. Evident don’ts-urile au fost pe cat de „tragice” in procesul de aplicare, pe atat de haioase.

Seminar UCAS - HOW TO APPLY TO A TOP UK UNIVERSITY_03

Intrebarile elevilor au fost si ele multe, tinand cont ca interesul lor pentru universitatile din UK se manifesta in diverse domenii precum Medicina, Drept, Business Management, Medicina Veterinara, Management Hotelier, Biochimie sau Informatica / Computer Science. Fiecare din specializarile urmarite vine insa cu particularitatile ei in procesul de aplicare – informatii pe care Tim Fish le-a acoperit in cadrul seminarului.

Pentru noi, succesul seminarului se masoara mai ales prin faptul ca in urma evenimentului cei mai multi dintre participanti au inceput deja procesul de aplicare cu ajutorul Mirunette si al lui Tim Fish. Echipa Mirunette este pregatita sa ofere sustinere si indrumare pentru toti elevii care doresc sa aplice pentru studiile universitare in Marea Britanie!