Extravagantele de la Verbier – cea mai scumpa statiune de ski&snowboard din lume

Situat la numai doua ore distanta de Geneva, “orasul din munti” Verbier este cea mai populara si exclusivista destinatie pentru amatorii de ski si snowboard din intreaga lume. Sezonul rece da startul marilor incasari: de la cocktail-uri de £5.000 la vile de inchiriat pentru £50.000 sau, pentru iubitorii de frumos, opere de arta in valoare de £500.000. Toate acestea isi asteapta clientii – bancheri, aristocrati britanici, oligarhi rusi, magnati ai marilor industrii, vedete de la Hollywood – dispusi sa cheltuiasca sume inimaginabile pentru o vacanta de neuitat.

Vedete Verbier - tabara ski snowboard (2)

 

Cateva detalii picante care au cladit reputatia statiunii Verbier

  • Coco, primul club de lux pentru VIP-uri din Alpi, ridica termenul de opulenta la un nou nivel. Tapetul peretilor este pictat manual, draperiile sunt din blana naturala iar unul dintre peretii interiori este acoperit cu foita de aur in valoare de £30.000. Proprietarul clubului, londonezul Harvey Sinclair, si-a vandut compania de recrutare online cu £55 milioane pentru a-si lansa noua afacere in inima Alpilor Elvetieni.
  • Cea mai scumpa cabana de ski din lume, The Lodge, ii apartine lui Richard Branson, care a investit £35 milioane in aceasta structura de cazare exclusivista. Oaspetii beneficiaza de o piscina subterana, un salon de infrumusetare si relaxare, noua servitori, un bucatar profesionist si … o nota de plata de £57.000 de lire pe saptamana.

statiune ski scumpa Verbier - tabara ski

Verbier cea mai scumpa destinatie ski tabara

  • La Verbier se bea cel mai extravagant cocktail din lume, o combinatie spumoasa de sampanie Krug Grand Cuvee, coniac Hennessy Paradis si cateva ingrediente secrete, turnate intr-o mini-sculptura de gheata ce arata ca o cabana de ski. Un singur pahar costa £5.000!
  • Un mare impatimit al ski-ului si un client fidel al statiunii Verbier, pop-star-ul international James Blunt si-a deschis restaurantul La Vache (la 2.730 metri inaltime) in ianuarie 2013, glumind ca singura implicare in bucataria localului va fi includerea in meniu a unei pizza ce ii poarta numele – Number 9 Blunt Pizza.
  • Cel mai bun fondue il gasesti la Le Namaste, iar pentru titlul de cel mai gustos raclette sunt in concurenta doua restaurante – La Marmotte si Le Caveau.
  • Verbier este destinatia favorita a tinerei generatii a familiei regale britanice, in special cand vine vorba de escapade romantice. Printul William a surprins-o pe sotia sa, Kate Middleton cu o vacanta la ski in anul 2012, iar Printul Harry s-a bucurat de un repaus la cote inalte alaturi de Cressida Bonas in iarna anului 2013.

Printul William si Kate Middleton - Verbier 2

 

  • Inception, Grand Budpest Hotel sau James Bond: The World is not Enough sunt cateva dintre cele mai cunoscute pelicule hollywoodiene care au filmat secvente memorabile pe partiile din Verbier sau in cabanele luxoase din statiune.
  • In fiecare iarna Verbier atrage cel mai mare numar de celebirtati datorita serviciilor de cinci stele, conditiilor impecabile de practicare a sporturilor dar si a discretiei personalului. Cele doua cluburi de noapte, The Farm Club si Coco Club sunt preferatele starurilor fiinca se pot pierde in multime, “going under the radar”.

Vrei sa te intalnesti pe partie cu Leonardo DiCaprio, Printul Harry sau familia Beckham? Inscrie-te in tabara Mirunette si petrece o saptamana memorabila in cea mai exclusivista statiune de ski&snowboard din lume!