Fii student international. Mirunette este ghidul tau in procesul de aplicare la universitate in UK!

Universitati UK prin UCAS

Toamna se numara … aplicatiile la universitate! Ti-ai dorit sa fii printre studentii internationali la o facultate de top din Marea Britanie? Te temi ca procesul de aplicare este prea dificil si ca “nu ai timp” sa te ocupi de dosar? Te gandesti ca “nu ai sanse sa fii admis” acolo unde doresti sa studiezi? Mirunette te ajuta sa iti implinesti visul si sa fii student la universitate de top din UK!

Iata cateva intrebari la care trebuie sa fii pregatit sa raspunzi:

1. CE doresti sa studiezi?

Alegerea celor 5 universitati pe platforma UCAS reprezinta primul pas in alcatuirea dosarului candidatului. Trebuie sa fii foarte hotarat in ceea ce priveste domeniul de interes si iti poti alege cursuri care sa combine mai multe materii. Spre exemplu, daca doresti sa studiezi Computer Science poti opta pentru cursul de Computer Science & Mathematics sau Computer Science & Web Development.

Trebuie sa ai vedere ca majoritatea cursurilor in UK dureaza 3 ani, in timp ce altele 4 ani. Ai de ales dintr-o lista de mai mult de 35’000 de cursuri, astfel ca iti recomandam sa incepi cercetarea lor din timp, astfel incat sa ai suficient timp sa faci o alegere bine informata. The choice is yours!

2. CINE esti tu?

Personal Statement-ul este cea mai importanta parte a dosarului de aplicare. Comisia de admitere va dori sa afle despre tine detalii interesante prezentate intr-un mod cat mai original si creativ. Este foarte important sa explici de ce ti-ai ales domeniul pe care vrei sa il studiezi in anii de studentie si ce anume te face pe tine cel mai bun candidat. Ideal este sa incepi sa scrii la el cu minim 2 luni inainte de deadline-ul aplicarii pentru a avea suficient timp la dispozitie sa editezi textul.

3. CINE te recomanda?

Scrisorile de recomandare sunt redactate de 1-2 profesori de la liceu care predau materii relevante pentru cursul ales la universitate si care te cunosc foarte bine, care ti-au putut urmari evolutia in timpul orelor.In plus, poți apela si la recomandări de la mentori sau instructori ce au avut ocazia sa te cunoască și îndrume in cadrul diverselor programe extracuriculare precum workshopuri, tabere sau voluntariat. Astfel, vei putea fi sigur ca scrisoarea de recomandare va reflecta intru totul atat personalitatea cat si aptitudinile tale.

4. Deadline-ul aplicarii

Chiar daca pare ca este mult timp pus la dispozitie pentru pregatirea dosarului de aplicare, in realitate totul este contra-cronometru. Asigura-te ca iti organizezi bine timpul si ca iti aloci suficiente resurse pentru fiecare categorie ce trebuie trebuie pregatita pentru dosar. Dupa fiecare cercetare amanuntita a cursurilor de la facultatile la care te-ai gandit sa studiezi noteaza data-limita a aplicarii si criteriile speciale de selectie (teste de limba engleza, BMAT/UKCAT, IELTS). Nu uita ca aplicatia la Medicina si la Oxford si Cambridge se poate face pana pe 15 octombrie 2017, in timp ce pentru restul universitatilor deadline-ul este 15 ianuarie 2018!

Mirunette va fi alaturi de tine de-a lungul intregului proces de aplicare la Universitate, iar tu iti vei spori sansele de a fi admis la facultatea la care visezi! Fii informat! Avem raspunsurile deja pregatite.

Contacteaza-ne aici sau la numarul de telefon +(40) 21 210 16 02.