Mesaj din tabara de vara Reading 9 – 23 iulie 2011. Group leaderul ne scrie la sosirea in tabara

Buna ziua,
Copiii se descurca bine cu limba engleza, majoritatea sunt de nivel intermediate.  Chiar spun ca ei stiu mai bine limba engleza decat ceilalti copii din tabara. Am vorbit cu cea care este head teacher si mi-a spus ca elevii au fost repartizati in grupe in functie de nivelul lor. Cursurile se axeaza pe speaking si listening in principal. Toti sunt sociabili. Si-au facut prieteni din alte tari, mai ales italieni. Englezii si chiar si ceilati group leaders din alte tari sunt mirati de nivelul lor de cunoastere a limbii engleze. Azi au posibilitatea sa joace si tenis. Tudor este un fel de mascota a taberei. Vorbeste cu toti activity leaders. Sunt cuminti si nu imi fac probleme deosebite. 
Din fericire nu am avut parte de ploaie. Vantul ne da ceva batai de cap, dar ne descurcam. Le-am facut multe poze si voi incerca sa trimit cateva in urmatoarele zile.
Marti am fost in excursie la Winchester. Maine mergem la Oxford toata ziua.
Imi verific emailul in fiecare seara asa incat daca este ceva sa imi spuneti. In campus avem bancomat si in caz de urgenta parintii pot trimite banii pe cardul meu. Este mai simplu decat cu Western Union (probabil ca este un comision la retragere).
Avem doua excursii optionale: una a fost duminica trecuta la Windsor (30 pounds) si una va fi duminica aceasta la Bath (aprox. 10 pounds). In mod normal cei care au la ei 150 pounds au suficient.  Unii nu isi dau seama de valoarea banilor sau ii vad pe altii cat de mult cheltuie. Doar ca ei vor sa cumpere foarte multe suveniruri si cosmetice, dulciuri, cola etc. De la masa pot sa isi ia fructe cate doresc, dar unii prefera sa isi cumpere mai multe dulciuri. Doi parinti au exagerat cu suma pe care le-au dat-o copiilor. 🙂
In alta ordine de idei
Parintii sa nu ii sune pe copii in intervalul 10-13.30 , 14.30-19 si 20-22 pentru ca atunci sunt la ore sau activitati si nu au voie sa isi tina telefonul deschis, iar ei se alarmeaza cand copiii nu raspund. Si inca ceva mai spuneti-le inca o data ca ii rog frumos sa ma sune pe telefonul de UK care functioneaza, nu pe al meu personal.
Va tin la curent.
Florentina – un grup leader responsabil.