Mesaj tabara de vara Ardingly College Sussex, Anglia – 2011 (5)

Va spun  cu toata sinceritatea, ca e chiar foarte bine aici! Pot compara cu alte centre! Locul este minunat si copiilor le place mult sa se plimbe, sa alerge pe pajistile verzi, le place scoala, le plac profesorii care chiar sunt foarte dedicati si fac lucruri minunate cu ei. Cazarea este foarte buna, mai buna ca la Ramsgate si Cheltenham – cel putin pentru ei; mancarea e foarte buna, Victor nu se mai opreste din mancat. Activitatile ii implica pe toti si lor chiar le face placere sa participe! Ceilalti copii din tabara, sunt foarte ok, majoritatea nemti, italieni, spanioli, bine crescuti, politicosi, prietenosi…. Se face curat in fiecare zi, staff-ul este foarte prietenos si helpful, (aseara cand noi , romanii, ne jucam prinselea si asteptam sa inceapa activitatea de seara, unul dintre profi – activity  leader chiar s-a bagat in jocul nostru, antrenandu-i astfel si pe altii, de alte nationalitati….si a fost super fun, toti ne priveau si radeau si parca ar fi vrut si ei …:) happy)
Despre fiecare? Sigur, acum!
Ii iau in ordinea camerelor:
Ana Maria si Irini – se distreaza si se inteleg bine cu ceilalti, sunt  foarte serioase in ceea ce priveste scoala si entuziaste la activitati.  Punctuale si ordonate, ascultatoare si prietenoase, Irini mai ales isi face prieteni instant, vorbeste si in greaca, iar Ana imi traduce ce zic chinezii….
Ioana si Cristina –  the Romanian twins – mai e o pereche de gemene din Austria – sunt foarte populare, au fost laudate de profesori, ca de altfel toti – pentru ca m-am interesat despre toti si se pare ca …..iar suntem printre cei mai buni! 
By the way, aseara a fost un concurs de cunostinte generale si echipa noastra a iesit pe locul doi din 20! Super , nu ! Am tipat cu totii de bucurie si am sarit in sus cand s-au anuntat rezultatele, trebuia sa ne vedeti! – am lucrat excelent in echipa – vorba lui Luca.
Irina si Noemi – distinsele noastre domnisoare, se simt excelent impreuna si mai ales la scoala, Noemi a fost intrebata de Suzi – the direcor of studies – what is the best thing here? Si ea a spus: „Cursurile” – fara ezitare!
Baietii – Vladut, Luca si Victor – sunt ….Baieti! Mai nazdravani, mai fac glume, ma mai si supara  – mai ales Victor – dar…..ne cunoastem, stiu ce-i poate pielea si cum sa-l strunesc! Si ei au fost foarte laudati de profesorii lor la lectii, chiar li s-au expus lucrarile lor la avizier si toata lumea le-a citit compunerile! Sunt un fel de vedete!
Luca  – am vorbit special cu profesorul lui de tenis – e mult mai bun decat copiii de varsta lui si ii e greu lui Ben sa-i gaseasca un partener potrivit asa ca….. joaca cu profesorul! Ieri am vrut sa mergem cu totii sa stam pe marginea terenului sa fim cu Luca si sa-l sustinem, dar nu ne-a permis Ben.(toti copiii au fost de acord sa mergem impreuna sa-l sustinem pe Luca,  ceea ce mi s-a parut foarte dragut! fara fitze, fara nazuri, fara „dar eu vreau altceva”….. super copii!!)  
Vladut, cel mai mic dintre ei……e un puiut dragut! Am reusit alaltaieri cand am fost in oras sa luam cartela sim, l-am ajutat cu telefonul si acum poate vb cu mami cand doreste! I-am pus £20 pe card ! Sper sa ii ajunga! Cand i-am spus ca are cam o ora de vorbit, a zis: „doar atat?!”  :) happy
Acum ei sunt la cursuri. Alaltaieri seara am avut film – am vazut Ice Age – The Meltdown – le-a placut la nebunie, ca si mie de altfel! :)) laughing 
Azi avem activitati normale, le place foarte mult la piscina, au fost luni si cred ca, si azi, vor alege piscina! O sa ne distram!! Sambata mergem la Londra, iar Duminica la Oxford in excursia optionala! Profitam de faptul ca merg multe grupuri si ne alaturam si noi lor. Vladut e foarte entuziasmat la gandul ca vom merge la Trinity College  – unde s-a filmat Harry Potter – si vrea sa-i iau o bagheta magica, sa ne transforme.:)) laughing
In rest, am sa le spun sa le dea telef parintilor cat mai des, dar problema e ca semnalul nu e la fel de bun peste tot si lor nu prea le sta gandul la asta! Cand le aduc aminte, imi spun pur si simplu ca nu au semnal si nici nu se obosesc sa caute un loc mai bun. Sincer, cred ca se simt atat de bine ca nu simt nevoia sa vorbeasca cu parintii atat de des, si in plus sunt foarte ocupati, pica seara, pe la 10 de somn! (Dar, uimitor, cu toate ca se vaita ca le e somn, nu avem probleme cu trezitul de dimineata! :) happy)
In speranta ca totul va fi bine si ne va ajuta si vremea, va imbratisez si va spun: la revedere, pe data viitoare! Care probabil va fi maine!
Numai bine!:-h wave
Vezi oferta Mirunette de tabere in Anglia.
Luciana (Group Leader – Tabara de vara Ardingly)