Feedback la final de concurs „Pasaport pentru exclenta” – mesaj de la una dintre doamnele profesoare castigatoare

 Buna ziua,
Va scriu pentru a va relata gandurile mele cu privire la concursul care tocmai s-a incheiat.

Consider ca acest concurs,”Pasaport pentru excelenta”, este o ocazie extraordinara oferita copiiilor talentati la limba engleza carora le plac provocarile si iubesc limba engleza.
Este printre putinele concursuri de acest fel in care elevii isi dovedesc creativitatea, fara sa fie presati de timp sau fara sa fie constransi sa se intalneasca intr-o anumita locatie la o anumita data. Astfel, produsul finit al creatiei lor este de cea mai buna calitate.

Miza cea mare a concursului, cele 2 tabere in strainatate, reprezinta mai mult decat un stimulent pentru elevi, mai ales pentru cei care nu au resursele materiale necesare dar care doresc si, cel mai important, ar merita cu adevarat sa simta pulsul unui oras – centru univesitar din Marea Britanie. Sunt convinsa ca o astfel de experienta poate constitui un factor motivational important si poate influenta in viitor orientarea carierei acestor copii.
In ceea ce ma priveste participarea mea ca insotitor de grup a fost atat de surprinzatoare incat si acum imi pare a fi ireala. Este un vis devenit realitate deoarece nu am mai fost niciodata in Marea Britanie si nici nu aveam speranta ca voi putea merge acolo candva curand.
Am descoperit astfel unul dintre putinele avantaje de a fi profesor si am fost impulsionata sa-mi motivez elevii sa participe la acest gen de concurs fiind convinsa de impartialitatea evaluatorilor.
Am considerat intotdeauna un inconvenient faptul ca eu, profesor de limba enbgleza, nu am vizitat niciodata tara a carei limba o predam pentru ca sunt convinsa ca as avea foarte multe de invatat ca profesor dintr-o astfel de experienta.
Sunt convinsa de asemenea ca voi avea o relatie foarte buna cu elevii pe care ii voi insoti fiind o fire sociabila, maleabila si rabdatoare si ca va fi o experienta de neuitat atat pentru mine cat si pentru ei.

Va doresc cat mai multe editii de „Pasaport pentru excelenta” si va felicit din toata inima pentru munca depusa.

Cu deosebit respect,
prof. A. S.