Facultatea in strainatate in 2021

Facultatea in Strainatate in 2021

Facultatea in strainatate ramane o optiune viabila pentru un numar foarte mare de viitori absolventi de liceu din Romania. O optiune principala aleasa de majoritatea studentilor de-a lungul anilor a fost Marea Britanie insa schimbarile la nivel politic pot afecta situatia aplicantilor la Universitate incepand cu anul 2021.

Recent, Anglia a confirmat faptul ca studentii din Uniunea Europeana care vor incepe facultatea in anul academic 2021-2022 nu vor mai avea acces la imprumutul guvernamental pentru achitarea studiilor. In ciuda sistemului de invatamant din Marea Britanie care intampina studenti din strainatate, Brexit-ul a inceput sa isi puna amprenta asupra noului sistem prin schimbari semnificative.

Momentan nu au fost communicate informatii cu privire la valoarea taxelor in viitor, insa exista posibilitatea ca acestea sa creasca. In speranta ca acestea nu vor atinge pragul de “overseas taxes”, ceea ce reprezinta valoarea dublata sau chiar triplata a unui an de studiu la universitate pentru un student britanic, Marea Britanie ramane o optiune importanta pentru viitorii studenti interesati sa plece in strainatate la facultate.

Celelalte tari membre ale Marii Britanii, Irlanda de Nord, Tara Galilor si Scotia, renumite de asemenea pentru invatamantul de calitate inca nu au comunicat schimbari, existand posibilitatea adoptarii unui sistem mult mai flexibil si avantajos pentru studentii straini.

Actualii elevi interesati sa urmeze o cale academica in strainatate nu trebuie sa se simta descurajati, intrucat exista nenumarate optiuni mult mai accesibile si la fel de calitative in materie de cursuri universitare in Europa. Tari precum Olanda, Irlanda, Danemarca si Tarile Nordice sunt renumite pentru programe superioare in majoritatea domeniilor de studiu. Taxele sunt mult mai mici, studentii din Uniunea Europeana fiind ocazional scutiti de plata acestora.

Avantajele raman in numar mare, iar impreuna ne putem adapta cu usurinta.

Olanda, de exemplu ofera proaspetilor studenti EU o reducere de 50% din taxa anuala de studiu pentru primul an la universitate, in conditiile in care incep facultatea pentru prima data.

Mirunette Education ramane alaturi de toti elevii interesati de studiul in strainatate si va ofera toate resursele necesare pentru o aplicatie perfecta.

Ia legatura cu un specialist Mirunette pentru a afla mai multe despre optiunile tale de studiu! ­