Vesti noi de la Bad Schussenried


Buna ziua la toata lumea :),
Prima zi in institut a fost intr-un anumit sens una de acomodare.
Am inceput cu micul dejun iar la 8,30 elevii au fost impartiti in grupe de juniori si teenageri, pentru a sustine testul de inceput. Personal, consider ca a fost in mare parte un test echilibrat, care continea exercitii diferite ca grad de dificultate, poate prea greu in unele cazuri pentru copii, care au si spus la final, ca li s-a parut destul de greu si ca nu le-a ajuns timpul.
Dupa test am facut turul campusului si ne-au fost prezentate toate facilitatile de care dispune, cum ar fi bazinul, sauna, sala de sport, terenurile de fotbal, volei, tenis, lacul, cinematograful, atelierele, samd…
Activitatile optionale incep la orele 14,00 pentru junior si la orele 16 pentru cei mari, care mai au o ora de curs si dupa masa de pranz.
Pranzul a fost momentul oarecum haotic, intrucat cantina se deschide pentru toti la 13,00 si un val de peste 200 de elevi si profesori infometati incearca sa prinda un loc liber la masa langa colegi. Mancarea este buna, deocamdata nimeni nu s-a plans din acest punct de vedere, lucru care m-a bucurat.
Toate activitatile sunt supervizate si organizate de catre staff, grupele sunt mixte iar limba de vorbire este doar  germana. Este momentul care le ofera posibilitatea de a-si face noi cunostinte cu care pot comunica in germana, precum si de a lega noi prietenii. Astfel, dupa pranz cativa copii s-au hotarat sa se plimbe cu bicicleta si anume Anisia, Matei, Dani si Mihnea, baietii luand apoi parte alaturi de Anastasia la primul curs de gatit, unde au pregatit biscuiti cu crema de ciocolata, pe care au avut si ocazia sa-i savureze dupa cina. Marc si Radu s-au odihnit insa pe seara s-au alaturat fetelor in bucatarie, unde au pregatit briose, iar Nora, Catinca, Andra, Carina si Miruna au preferat desenul pe matase. A fost o miscare inspirata intrucat activitatile outdoor au fost surprinse de ploaia care ne-a urmarit inca de dimineata. Ilinca si Anastasia au ales sa participe pentru inceput  la un atelier de lucru manual unde au invatat sa impleteasca bratari, iar Maria a preferat sa se odihneasca putin pentru a participa apoi la atelierul de gatit alaturi de majoritatea fetelor. Cei mari (Mihnea, Matei, Alexandra, Ioana si Teodora) au dorit initial sa participle la turul cu bicicleta, insa au renuntat ulterior, intrucat nu ramasesera suficiente pentru toti si au inlocuit turul cu jocul de carti.
Spre seara, dupa cina, cei mai multi au participat la pregatirea unor briose Monster cookie, altii au urmarit un film la cinema-ul din institut, in timp ce ceilalti au socializat.
Atmosfera este una buna, degajata si relaxata si am sa revin in curand cu detalii legate de prima zi de curs :).
Ne auzim curand,
Laura (group leader tabara lb. germana Bad Schussenried)