Ultimele vesti din tabara de limba germana – Bad Schussenried


Buna ziua!
Iata-ne ajunsi la finalul taberei de doua saptamani, care, as putea spune ca a trecut mai repede si mai bine decat m-as fi asteptat.
Am fost incantata de copii, ne am inteles foarte, foarte bine si ma bucur ca am avut ocazia sa-i cunosc.
Ziua de miercuri a trecut din nou destul de repede, intrucat dupa pranz ne-am indreptat cu totii spre Ravensburg – orasul din care provin celebrele puzzle-uri.
De data aceasta grupa de juniori a fost intregita si de Matei, Teo si Andra, care ni s-au alaturat. Prima oprire a fost la muzeul de jucarii Ravensburger – o destinatie mai potrivita pentru prescolari, insa totusi inspirata, datorita acelui souvenir-shop de unde mai toti ne-am cumparat un puzzle. Apoi au existat 2 ore timp pentru cumparaturi, si in grupuri mici copiii au cutreierat prin magazine. Cei mari s-au oprit intai la o biserica, iar apoi au avut si ei timp liber la dispozitie.
La intoarcere, in  jurul orelor 19.00 am servit cina dupa care au urmat inevitabil temele. 
Foarte active, Miru,Andra si Teo au gasit inca energia de a participa la clasa de aerobic, iar cele mici au fugit la bucatarie unde au pregatit clatite.
Astazi, de ziua Mariei, ne am inceput ziua felicitand-o la micul dejun iar dupa pranz juniorii au plecat in cautarea unei comori intr-o padure din apropiere, unde s-au distrat de minune. Au fost in mod evident si recompensati prin comoara de dulciuri pe care au descoperit-o.
Dupa  terminarea cursurilor, si cei mari s-au inscris la unele activitati. Astfel  Matei a jucat din nou fotbal, luand si fetele pe post de spectatori pe teren. Marc a jucat baschet cu Ioana si colegul de camera Alex, iar  Teodora, Anastasia,Dani, Matei  P.  si Anisia s-au plimbat cu bicicleta in timp ce Alexandra juca biliard. Ioana si Mihnea N. au stat apoi pe internet, profitand de ora de wi-fi.
La cina a venit si momentul mult asteptat – tortul Mariei- si din nou s-a repetat scena cu batutul in masa. Am facut si un film pentru a putea sa va imaginati mai bine la ce am luat parte 🙂
Insa nu a fost ultima seara cand am avut parte de aceasta distractie. Si vineri avem un sarbatorit, si anume pe Matei Popescu, asa incat si el se va putea bucura de tort si de aplauze.
Ultima zi in Bad Schussenried vine cu ultimul test si sper ca rezultatele sa fie cele pe care si le doresc.  Tot maine primesc si medaliile si diplomele Mirunette precum si toate informatiile legate de check-out si plecare.
O sa plecam de aici sambata dimineata la ora 4,30, insa deja la 4.00 trebuie sa fim la receptie. Multi dintre ei spuneau ca nu au de gand sa mai doarma, insa v-as ruga si pe dvs. daca vorbiti cu ei, sa-i sfatuiti sa o faca. Prind toti cel putin 3 ore de somn care nu sunt de ignorat. Apoi pot dormi mai departe in masina spre Munchen si in avion, dar neaparat mi-as dori sa doarma si aici.
In rest pentru vineri mai e programata o ultima plecare in oras, petrecerea si decernarea certificatelor. 
O sa facem si acolo poze insa probabil le veti vedea abia la intoarcerea copiilor in tara.
Va asteptam asadar sambata la aeroport in jurul orei de aterizare, si anume 12.10, cu mentiunea ca, la plecare spre Bucuresti am sa-i rog pe copii sa va sune.
Sa ne revedem cu bine! Toate cele bune 🙂
 Laura (Group Leader tabara Bad Scussenried)