Tabara grup lb. Engleza, Oxford Brookes University 31 iulie – 14 august,Mirunette 2016 (5)

Dragi parinti,

Timpul trece repede la Oxford Brookes. Vineri copiii au avut ultimele ore de curs impreuna cu o serie de elevi care plecau, prin urmare au avut impreuna ceremonii de acordare a diplomelor si si-au luat la revedere. Vineri dupa amiaza au fost activitati sportive – fotbal, baschet, badminton, iar seara o activitate foarte populara mai ales in randul copiilor mai mici – concursul de talente. Daria, Cosmin si Tudor au fost printre membrii juriului si atmosfera din sala a fost foarte placuta si plina de energie, cei inscrisi in concurs, de altfel cu adevarat talentati, fiind sustinuti de prietenii din campus si conationali.

Sambata am plecat devreme spre Londra, si am inceput cu un walking tour, care a inclus Parlamentul, 10 Downing Street, St James’ Park – cu un scurt popas ca sa aiba timp sa manance sandvisurile – apoi Buckingham Palace, Trafalgar Square si Leicester Square. Copiii au avut timp liber aproximativ o ora si 15 minute pe Oxford Street pentru a face cumparaturi – cativa dintre cei mai mici au mers in magazinul de jucarii Hamleys si au fost foarte incantati, iar cei mai mari au cumparat mai ales haine si incaltaminte sport. Am incheiat vizita la Londra cu o scurta vizita la British Museum, foarte interesant dar si foarte aglomerat, si copiii au reusit sa vada cateva sectiuni. Dupa cina, o parte din copii au ales sa ramana in camere, fiind foarte obositi, iar ceilalti au avut seara de vizionare de film.

Duminica am pornit iar devreme pentru vizita la Bath, unde am inceput prin a vizita Baile Romane, urmata de timp liber pentru pranz, apoi vizita la Jane Austen Centre, unde au asistat la o scurta prelegere referitoare la viata si opera scriitoarei, si o vizita prin muzeul-casa tipica perioadei georgiene. Ulterior am mers pentru a vedea The Circus si  The Royal Crescent, case dispuse in structuri arhitecturale unice orasului, si vizita s-a incheiat cu timp liber pentru shopping. Duminica seara copiii au avut activitati sportive pentru cei care au dorit.

Saptamana viitoare mai avem doua excursii de o jumatate de zi, una la Muzeul Ashmolean din Oxford, cealalta la Cotswold Wildlife – parc&gradina zoologica, iar sambata este excursia de o zi la Warwick Castle.

Copiii au mai povestit din activitatile desfasurate la cursuri, si feedback-ul este pozitiv – le place faptul ca sunt interactive si inventive.

Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara de grup de la Oxford puteti accesa albumul foto de pe Facebook sau Google Photo, care vor fi updatate in fiecare zi.

Cu drag,

Andreea D. – Group Leader