Tabara Miami Ft Lauderdale 6-19 aug 2017 Mirunette- Cronica

Tabara Miami Ft Lauderdale 2017 6-19 aug 2017 MirunetteTabara Miami Ft Lauderdale 2017 6-19 aug 2017 Mirunette

Dragii mei,

Tabara din Miami Fort Lauderdale a depasit toate asteptarile si s-a dovedit a fi o experienta unica si plina de momente de neuitat.

Bucuria si entuziasmul pe care le aveam inca din primul moment in care am pasit in afara avionului de pe aeroportul din Miami au fost sporite atunci cand am vazut hotelul in care urma sa ne petrecem urmatoarele doua saptamani. Dupa ce ne-am odihinit dupa drumul lung pana in SUA, aventura in Miami a inceput!

Ne-am inceput prima zi cu emotii deoarece am fost supusi unui test in urma caruia urma sa fim repartizati pe clase,insa dupa ce am trecut de acest moment, am rasuflat usurati si am fost dusi intr-un tur in Downtown Fort Lauderdale pentru a cunoaste locurile din jurul scolii. Am avut onoarea sa vizitam si sediul programului scolii si sa-l cunoastem pe directorul acestuia.

In urmatoarea zi ne-am cunoscut colegii de diferite nationalitati si profesorii si am inceput cursurile de limba engleza. Acestea au fost pe cat de distractive si de placute, pe atat de educative,totul datorita profesorilor care au reusit sa creeze o atmosfera minunata prin profesionalismul de care au dat dovada,dar in acelasi timp si prin atitudinea pe care acestia o aveau fata de noi,facandu-ne sa ne simtim ca si cum eram prietenii lor, si nu elevii. Dupa  pranzul luat la cantina scolii, mergeam in diferite excursii care ne faceau sa apreciem si mai mult experienta din Miami.

In primele zile am fost la diferite plaje,cum ar fi Fort Lauderdale Beach, Miami South Beach sau Palm Beach, unde am avut ocazia sa ne bronzam in razele fierbinti specifice Floridei si sa inotam in apa cristalina si calda a oceanului.  Croazierele pe canalele din Miami au fost niste experiente minunate in care am putut  vedea casele si iahturile celebritatilor, reusind astfel sa facem poze cu un peisaj memorabil. In aceasta tabara am avut si ocazia de a vedea un meci autentic de baseball al echipei The Marlins pe stadionul din Miami. Chiar daca nu suntem niste fani infocati ai acestei echipe,noi tot am vizitat magazinul de la stadion si ne-am cumparat tricouri si sepci pe care le-am purtat in timpul meciului. In weekend am avut sansa sa ne intoarcem pe taramurile copilariei si am fost intr-o excursie de o zi la Universal Studios unde am profitat de fiecare minut pentru a ne distra si a vizita toate locurile magice din „Islands of Adventure”.  Toate oboseala pe care am avut-o in urma zilei petrecute la parcul de distractii a disparut atunci cand am vazut locurile minunate din turul orasului Miami. Prima data am vizitat zona Wynwood unde am facut poze cu grafittiurile impresionante,urmata de Little Havana,un cartier latino care ne-a impresionat prin muzica si voia buna prezente acolo. La sfarsitul zile am luat cina la renumitul restaurant Hard Rock Cafe Miami,un loc minunat care ne-a placut foarte tare.

A doua saptamana din program ne-am inceput-o cu vizita la NASA unde am avut marele noroc sa vedem lansarea unei rachete,urmata de vizionarea unui film despre misiunea pe Marte. Ultima excursie,adica cea de  la Everglades, putem spune ca a reprezentat o dovada din curaj din partea noastra intrucat ne-am plimbat cu airboats pe apele pline cu aligatori si serpi, ba chiar am facut si poze in timp ce tineam in brate un aligator. Bineinteles ca nu puteam sa venim in Miami fara sa mergem la cumparaturi in faimoasele malluri de aici. Fiecare vizita,fie ca a fost la imensul mall Sawgrass Mills,fie la Galleria mall, a fost ocazia perfecta pentru a ne cumpara tot ceea ce ne doream.

Ultima zi la cursuri a fost una emotionanta deoarece ne-am dat seama ca momentul despartirii de prietenii noi facuti in aceasta tabara este aproape, insa am incercat sa depasim acest moment prin pozele facute cu intreg grupul si prin mesajele frumoase pe care ni le-am transmis unul altuia. Pana si profesorii s-au aratat emotionati de terminarea programului si de plecarea noastra.  Ne-am asigurat ca vom tine legatura si am facut schimb de adrese de facebook, instagram,mail si numere de telefon,incheindu-ne ziua cu o petrecere la  piscina.

In concluzie, aceasta tabara va ramane adanc intiparita in inimile noastre. Am reusit sa legam niste prietenii pe care nici macar miile de kilometrii departare nu vor reusi sa le destrame,am vizitat locuri spectaculoase si am avut parte de experiente pe care doar in Miami le puteam avea. Totul a fost perfect,mai putin un singur lucru…totul s-a terminat mult prea repede!

 

Ramas-bun, pana vara viitoare,

Ana A. – mandru participant la tabara din Miami 2017