Tabara limba germana Berlin – Germania (4)

Bună ziua,

Dacă în ultimul mail vorbeam despre fetele pe care tocmai le cunoscusem acest mesaj am să îl dedic elevilor pe care i-am cunoscut anul trecut și celor de la noi din școală.

Am să încep cu Ioana, cu care m-am înțeles și anul trecut foarte bine și de care m-am bucurat să aud că o să participe și anul acesta. Ioana s-a integrat foarte bine în grupul celor cinci băieți de liceu de la colegiul Goethe, petrece majoritatea timpului cu ei, semn care arată că se simt bine împreună. Îi plac și cursurile și activitătile așa încât probabil savurează din plin Berlinul. Chiar îmi spunea că e impresionată de acest oraș.

M-am bucurat sa aud faptul, ca față de anul trecut Radu a făcut progrese ajungând la nivelul următor. În continuare este un foarte bun prieten de-al lui Marc, iar in una din zile am descoperit și felul lui protector față de fete.

Și despre Marc pot spune același lucru: a crescut, este la fel de simpatic și a evoluat și în privința limbii germane. Toți sunt foarte politicoși însă el este și grijuliu față de ceilalți având grijă să nu răcească careva și sfătuindu-i în acest sens.

Despre cei trei Matei, Mihnea și Dani pot spune că îmi sunt extrem de dragi, poate pentru că, cu ei am cea mai apropiată relație fiindu-le diriginta lui Matei și Mihnea.

Ne înțelegem foarte bine, glumim mult și apreciez faptul că au grijă să se simtă toți trei bine și să nu existe diferențe între ei. Dani este foarte simpatic fiind furat de peisaj în momentul în care apar mașinuțe la orizont, motiv pentru care vineri i-am și luat pe cei trei pentru a merge la un magazin unde să poată să găsească mașinuțele dorite.

Mihnea este un copil extrem de bun la suflet și îmi pare bine sa-l descopăr în acest fel. Este foarte politicos, ne înțelegem foarte bine și face multe glume, însă uneori fără sa își dea seama le mai supără pe fete glumind.

Matei m-a bucurat prin faptul că și el a început să fie mai curajos, îndrăzneț și comunicativ. Toți trei față de anul trecut au făcut progrese de limba lucru care le va folosi la examenul de admitere pe  care urmează să-l susțină.

Acum am să va vorbesc despre cei mari. Decebal a fost avansat la nivelul următor și am fost tare bucuroasă să aud acest lucru. Înseamnă că pe parcursul săptămânii trecute a fost foarte concentrat și a depus efortul necesar în acest sens. Și Decebal este un băiat foarte bun. Educat, liniștit, cu un simț al umorului dezvoltat, îi ajută pe toți cei care au nevoie.

Se înțelege foarte bine cu colegul de cameră Vlad care este și el foarte politicos, prietenos si comunicativ. Își petrec tot timpul împreună și par a se simți foarte bine în Berlin.

Și Andrei D. este bun prieten cu ei. Foarte sportiv din fire, nu ratează nicio ocazie pentru a alerga sau a juca fotbal. Și cu Andrei mă înțeleg foarte bine chiar dacă băieții de regulă stau împreună și nu petrec foarte mult timp cu fetele din grupul nostru, și implicit nici cu mine.

Andrei B. este caracterizat cel puțin de către Ioana ca fiind cel mai comunicativ dintre cei cinci. Este foarte politicos, foarte educat și îmi place felul în care s-a dezvoltat pe parcursul anilor de liceu.

Teo este cel care se ocupă de buna dispoziție din grup. Glumește cel mai mult, are un simț al umorului extrem de dezvoltat și ii binedispune pe toți cu glumele sale.

Mă bucur că în grupul nostru nu a existat niciun motiv serios de nemulțumire până în prezent și sper ca lucrurile să rămână în acest fel până la final.

Este adevărat că nu întotdeauna le place ce se servește la masa, însă există și posibilitatea de a merge afară pentru a mânca, iar iei o folosesc uneori.

Am să vă povestesc acum puțin despre weekend. Vineri după-amiaza am fost la muzeul de ceară, iar sâmbătă au avut excursia de zi la Leipzig si Wolfsburg.

Duminică au avut de ales între mai multe activități precum insula păunilor, un lagăr de concentrare, un târg de vechituri și un fost aeroport. Seara majoritatea a participat la un concert de muzică clasică desfășurat pe insula muzeelor.

În după-amiaza aceasta vom merge toți la parlament unde vom urca în cupola parlamentului de unde se poate admira întregul oraș.

Sunt convinsă că vor fi impresionați. Am să revin în zilele următoare cu mai multe poze și detalii. Totodată în pauza de prânz o vom sărbători astăzi pe Medeea căreia i-am cumpărat din partea grupului nostru și un mic cadou de care sper să se bucure. Am să închei acum mesajul dorindu-va toate cele bune si transmitandu-le parintilor Medeei „La multi ani!”.

Laura (group leader)

photo 1 photo 2 photo 3 photo 4 photo 5 photo 6 photo 7 photo 8 photo 9 photo 10 photo 11 photo 12 photo 13 photo 14 photo 15 photo 16 photo 17 photo 18 photo 19 photo 20 photo 21 photo 22 photo 23 photo 24 photo 25 photo 26 photo 27 photo 28 photo 29 photo 30