Tabara germana Lindenberg, Germania, vara 2015 – Mesaj Group leader (I)

Dragi parinti,

incepem jurnalul taberei din Lindenberg:)

Ziua 1
2015-08-25 14.50.11
Cu emotii dar si extrem de nerabdatori, ne-am dat intalnire cu totii, duminica seara, in aeroportul Henri Coanda pentru a porni intr-o aventura de 2 saptamani in Germania. Unii dintre noi eram deja prieteni, iar cu ceilalti ne-am imprietenit cu viteza luminii. Ca de obicei despartirile au fost grele, aproape la fel de grele ca si bagajele noastre, dar odata cu urcarea in avion totul a fost dat uitarii. Zborul a fost placut si curand am ajuns la destinatia intermediara, aeroportul din München. Aici am facut o mica pauza pentru a lua o gustare pentru ca mai apoi sa ne deplasam catre destinatia finala, campusul institutului Humbold din Lindenberg. Pentru ca vremea a fost cam neprietenoasa si autostrada cam aglomerata, am ajuns destul de tarziu. Asta nu ne-a afectat insa starea de spirit. Am avut parte de o primire extraordinara, am primit rapid cheile camerelor si am trecut repede in patuturi pentru binemeritatul somn. Maine incepe aventura!!!!!

Ziua 2
11910986_1468541743472366_319070158_n
Iata ca a sosit si prima zi de tabara. Dupa micul dejun am avut testul de incadrare, iar apoi diferite activitati, pentru ca in prima zi nu avem ore. Inca putina libertate.. :)) Unii dintre noi au jucat fotbal, altii badminton, altii au inotat, au socializat si cel mai important am vorbit germana!!!! In cursul zilei am avut parte si de doua tururi, unul al campusului si altul al orasului, ocazie cu care am cunoscut putin imprejurimile si am putut cumpara cate ceva de la supermarket. Seara s-a apropiat destul de repede asa ca dupa cina am avut cateva activitati si apoi repede a sosit vremea dusului si a somnului. Maine o sa incepem orele de germana. Abia asteptam…

Ziua 3
11910622_1468540226805851_2100717682_n
Dupa deja obisnuitul mic dejun, am fost repartizati in grupele corespunzatoare nivelului nostru de cunostinte de limba germana si am pornit in calatoria noastra educativa. Cei mici au avut mai putine ore de germana iar cei mari au ramas si dupa pranz pentru inca o ora de studiu. La final am schimbat cu totii impresii. Incepand cu ora 16 am avut o olimpiada sportiva, cu diferite probe, unde cuvantul de ordine a fost distractia. Am carat apa cu polonicul, am facut roaba, am jucat Twister, am alergat legati de piciorul partenerilor etc. A fost interactiv si dorim sa repetam experienta. Dupa masa de seara a venit si timpul orei de teme ca mai apoi sa ne delectam cu Beauty Evening, Fimo, inot, fotbal, jogging, confectionarea de saculeti parfumati si bratari ale prieteniei. Deja cred ca v-am facut gelosi asa ca o sa ne oprim pentru astazi.

Pe curand,

Dafni si Loredana, GL in tabara Lindenberg

P.S. Mai multe fotografii puteti vedea in albumul nostru de pe Facebook dedicat taberei de limba germana de la Lindenberg!