Tabara engleza Royal Holloway, Londra, Anglia 15 Iul -22 Iul 2018 (5)

Tabara Royal Holloway, Londra, AngliaTabara Royal Holloway, Londra, Anglia

Dragi parinti, am revenit cu vesti din tabara Royal Holloway, Londra, Anglia!

Vineri, dupa micul dejun, am avut o activitate practica de a scrie scenariul unui film, a-l regiza si filma. Au fost facute 7 filmulete in colaborare cu alti copii de alte nationalitati. Copiii s-au implicat cu entuziasm si echipa in care a fost Luca a castigat ”Oscar-ul”!

Dupa masa am plecat cu trenul in Londra si am vizitat Muzeul Figurilor de Ceara Madame Tussaud’s si apoi 3 ore ne-am plimbat pe Oxford Street si am mai facut cumparaturi. Insuficiente … si insuficient timp…

Am ajuns in jurul orei 11.45 in camere obositi dupa o zi atat de incarcata.

Sambata, imediat dupa micul dejun am plecat in excursia spre Oxford. Primul obiectiv a fost Martyr’s Memorial care comemoreaza trei episcopi arsi pe rug la porunca Reginei Mary, numita si Bloody Mary, in 1556, fiica Regelui Henry VIII si Reginei Catherine of Aragon.

Apoi am vizitat din exterior Trinity College fondat on 1555 , fiind unul dintre cele mai vechi colegii din Anglia  in rivalitate cu Balliol College. Nu am putut vizita interiorul deoarece se pregatea  festivitatea de ‘graduation’.

Am vazut Sheldonian Theatre, construit de Sir Christophor Wren, care mai tarziu a proiectat St. Paul’s Cathedral din Londra.

Am trecut si am admirat Podul Suspinelor – The Bridge of Sighs si The Bodleian Library , care este cea de-a doua biblioteca ca marime  din Anglia, dupa British Library din Londra. Majoritatea cartilor sunt tinute in camere subterane.

Dupa 2 ore de plimbat prin Oxford am vizitat si Christchurch College, cel mai faimos colegiu din Oxford , fondat in 1524, ca dar pentru Regele Henry VIII. Aici au studiat 13 prim ministri britanici si au fost inspirate multe scene de film inclusiv pentru Harry Potter.

Seara am avut Movie Night si Robot Making Competition.

Duminica dimineata, dupa micul dejun, ne-am facut bagajele, am primit diplomele si felicitari pentru nivelul de cunostinte de limba engleza  si implicarea in activitatile oferite si la 11.00 am plecat spre aeroport.

La 20.05 am ajuns acasa cu bine si tristi ca a trecut foarte repede saptamana aceasta si ca s-a incheiat tabara Royal Holloway.

Multumim tuturor persoanelor din echipa Mirunette pentru aceasta tabara minunata!

O zi cat mai placuta cu cei dragi, in familie!

Mariana C – group leader

Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara de la Royal Holloway, puteti accesa albumele foto de pe Facebook sau Google Photos care vor fi actualizate pe parcursul taberei cu noi fotografii!