Tabara engleza Bradfield College, Londra, Anglia 31 Iul-14 Aug (2)

Tabara engleza Bradfield College, Londra, Anglia

Dragii noștri, revenim din tabara Londra Bradfield College!

Prima zi la Bradfield College a fost un carusel de stări și emoții din care am ieșit teferi și cu numeroase amintiri.

După un zbor lin, fără peripeții (dar și fără mâncare de cand British face economii) am aterizat la Heathrow Airport conform orarului de zbor.

Surpriză: a trebuit să așteptăm cuminți pe scaunele din sala de așteptare, deoarece reprezentantul școlii a avut o întârziere neprevazută. Mirunettele erau înfometate, așa că au cumpărat toate brioșele lui „Costas”. După câteva minute de așteptare a reprezentantului Oxford International,  si după încă o tură de brioșe, observăm tricoul roșu mult așteptat care ne-a ajutat să ajungem la  autocarul ce ne-a dus în campus.

Prima impresie despre campus: typical idyllic British Countryside. Curat și primitor, rustic și încărcat de istorie.

Garveen a fost prima Activity Leader cu care am făcut cunoștință. Ea ne-a facut un tur al campusului și s-a arătat mai mult decât dispusă să învețe să numere până la 10 în limba română. Mirunettele nu au slăbit-o nicio clipă de atunci cu repetițiile, astfel încât Garveen știe să numere corect (cu pronunția de rigoare) în dulcea limbă românească.

După masa de prânz (pe care am luat-o în Dininig Hall – un spațiu tipic Potterian, cu iz de biserică veche și vitralii la geamuri), a urmat primul test: căratul geamantanelor până la cazare: Faulkners Dorm – de altfel cea mai noua dintre cladirile de cazare – este situata pe un vârf de deal la care ajungi pe un trotuar îngust și câteva scări. După multe icneli, picături de sudoare și lamentații (atenție tătici care ați fost siguri că nu vor avea de cărat geamantanul!) ne-am primit camerele: la ultimul etaj al vilei. Am fost însă asigurați că sunt cele mai bune camere. Mara a remarcat panourile motivaționale de pe casa scărilor, primul fiind reprezentat de un alpinist pe un vârf de munte cu mesajul „AMBITION – Aspire to climb as high as you can dream” iar ultimul, din capătul de sus al scărilor vorbește despre perseverență.

Nu am avut prea mult timp de despachetat. Au urmat activitățile de dupa-masă, cina și din nou activități. Majoritatea grupurilor de elevi din alte țări au sosit până la cină, așa că Mirunettele au putut să-și facă primii prieteni: Yo-Yo din China, câteva domnișoare din Argentina, un grup de italieni sonori și Palmira (cred!) din Spania. Liderii au condus cu succes o serie de jocuri de tip ice-breakers și team-building care i-au ajutat să se cunoască și să se împrietenească.

După lăsarea întunericului, activitățile au continuat în interior. Dacă junioarele s-au distrat cu jocul de Twister, Maria a reușit să o învingă la șah pe Lisa (Activity Leader), iar Bianca și Mara s-au relaxat pictând.

La 10pm eram la cazare, fericite că prima zi a decurs bine.

Nu a fost nevoie să ni se dea stingerea!

P.S. Pentru a fi la curent cu ce se intampla in tabara din Londra, puteti accesa si albumul foto de pe Facebook sau cel foto si video de pe Google Photos, care vor fi actualizate pe parcursul taberei!