Mesajul group leaderului la final de tabara UCL – Londra 2012

Dragii mei,
 
Iată că am ajuns cu bine înapoi în România după două săptămâni minunate petrecute în mijlocul Londrei.
 
Transfer aeroport – campus: 
Tinând cont ca aveam întârziere la sosire, ne aştepta deja de o ora persoana care era responsabila de noi, asa ca nu am asteptat mai mult de 15 minute pana a venit autocarul din parcare. Am apreciat foarte mult faptul ca desi eram un grup de 12 ne-au alocat atat la dus cat si la intors un autocare cu 53 de locuri, in care practic am stat singuri si nu am stat sa asteptam dupa alte nationalitati. La intoarcere, autocarul a sosit la ora 9.00 desi noi plecam la 10.00. 
Problema a fost insa zborul cu Tarom inapoi in Romania, unde am asteptat prima data o oră şi jumatate sa ne afiseze gate-ul, apoi inca 2 ore ne-au tinut in avion ptr ca nu primeau aprobarea de decolare. Deci un drum de 3 ore a devenit unul 7, ceea ce a fost foarte incomod pentru toata lumea. Plus orele de asteptare la check-in! Calatoria a fost lunga…
 
Cazarea:
Anul acesta am fost cazati in Campbell West si ne-am declarat multumiti de conditii, asa cum ati vazut şi în poze, toate camerele aveau un pat bun, birou, dulap, noptieră, rafturi, prize de internet, si am reusit sa ne conectăm destul de uşor în camere cu cablu.  Wireless-ul nu mergea in camere, doar jos, în faţă, aşa că cei fară calculatoare la ei se conectau fără probleme cu telefonul.
 
Mâncarea:
Întotdeauna subiectul acesta este cam complicat. În principiu, mâncarea este pe tipul cantinelor englezeşti. Noi am primit o masă de 5 lire fiecare, pentru că aşa scria pe voucherele acelea, dar de multe ori ne ramaneau. De exemplu, micul dejun consta într-o chiflă sau o felie de pâine sau un croissant sau un foietaj, unt şi gem, cereale si lapte, fructe. La prânz era într-adevăr mai variat: pizza, spaghete, burger cu cartofi, sau sandwich-uri bune! Seara, din nou aveam câte o problemă, ba toată mâncarea extrem de condimentată, sau consta numai în paste cu carne si orez cu salată. Evident că noi nu mâncam chiar toate mesele, pentru că nu suntem obişnuiţi să mâncăm chiar aşa de mult şi în plus le rămâneau voucherele de peste weekend, când nu mancam la cantină. 
 
Acitivităţi şi excursii: 
Am avut excursii reuşite, iar Luke, activity manager-ul cu care am colaborat şi-a dat tot interesul să ne ofere un program bine organizat şi absolut toate modificările de program pe care i le-am sugerat au fost rezolvate. Inclusiv walking tour-ul din Brighton a fost modificat după cum i-am cerut. A reuşit să ne obţină şi bilete la musical-ul Mamma Mia, în condiţiile în care din cauza Olimpiadei preţurile explodaseră de-a dreptul, la Wicked ajunsese un bilet 70 de lire, iar noi am dat 32 de lire pe bilet.
Pentru activităţile opţionale, copiii trebuie să aibă la ei mai multi banii de buzunar pentru ca Londra este un oraş foarte scump! Pe de altă parte dacă ai ales să vii aici, nu poţi sta numai în campus, aşa că trebuie profitat de la maxim. Eu când primeam programul pe săptămâna respectivă, îi întrebam care dintre activităţi presupun bilete, pentru că acelea fuseseră practic incluse în pretul taberei, deci nu le mai plăteam noi, şi care sunt gratuite. Dacă dintre cele gratuite era ceva ce nu mi se păreau foarte ok, le schimbam. De aici preţul suplimentar. O altă excursie opţională a fost Thorpe Park, unde evident biletul şi transportul cu trenul până acolo costă. 
 
Cursurile şi examenul Trinity:
Ca în toate locaţiile în care mergem, romanii sunt foarte bine văzuţi. Din cei de anul acesta, cativa dintre ei au fost la grupe de nivelul 5, care era cel mai sus, iar ceilalţi între nu mai jos de 3.5. Am lucrat foarte bine cu Linda care ne-a ajutat cu examenul Trinity, pe care toţi l-au promovat cu brio. Au avut ore suplimentare de pregătire. Cursurile au fost foarte îndrăgite şi mergeau cu drag chiar dacă în săptămâna 2 erau obosiţi iar ele erau după-amiază. 
 
Grupul român: 
Mă aflu din nou în situaţia foarte plăcută de a lăuda grupul de UCL de anul acesta. Declar că este cel mai bun pe care l-am însoţit eu ca GL până acum. Au fost entuziaşti, bucuroşi, veseli, energici, voioşi, amuzanţi şi plin de viaţă! Vor deveni în curând nişte adăvărati ladies şi gentlemen ! 🙂 
 
Cam atât pe anul acesta! Ca feedback general recunosc că mi-a plăcut enorm şi acum m-aş sui înapoi în avion cu aceşti copii minunaţi!
 
Elena C (group leader tabara de vara UCL Londra 2012)