Mesaje din tabere in Anglia. Ce inseamna o experienta la o scoala de vara in Anglia?

Salutari!
Incep prin a va multumi inca odata pentru premiul acordat. Experienta din Anglia a insemnat enorm pentru mine, mai ales prin prisma faptului ca visam sa ajung acolo de mult timp. Totul pentru mine a fost minunat, de la oameni, care, departe de a fi ingamfati si scortosi au fost prietenosi si deschisi, la cursuri, interactive si captivante si pana la excursii si activitati. Am savurat la maximum cele doua vizite in capitala, hoinarind pe Baker Street, Oxford Street, aruncand o privire peste toate monumentele-simbol ale Marii Britanii, pe care pana acum le vazusem doar in poze si m-am delectat cu privelistile splendide oferite de Windsor Castle. Cursurile sustinute, desi nu mi-au imbogatit cu mult cunostintele, m-au pus in contact cu un nou stil de predare si interactiune elev-profesor. Sunt bucuros pentru ca ambii mei profesorii au intruchipat stereotipul pozitiv al “englezului”, pe care mi-l schitasem inainte sa ajung acolo, fiind amandoi in aceeasi masura interesanti si devotati, dar posedand si acel umor englezesc ireproductibil. Stafful organizatoric si-a desfasurat impecabil activitatea, iar “gardienii” insarcinati cu “stavilirea” elevilor neastamparati, ne-au fost aproape de fiecare data, ramanand in stransa legatura cu ei chiar si dupa plecare, prin site-urile de socializare. Colectivul de cursanti mi-a oferit posibilitatea sa interactionez cu persoane venind din toate colturile planetei, din  Chile si Argentina  pana in Japonia si China. Binenteles, prietenii frumoase s-au legat intre noi in cele doua saptamani petrecute si ne-am promis unii altora ca o sa ne revedem la universitate, tot in Marea Britanie.
Pot spune ca aceasta scoala de vara mi-a influentat dezvoltarea ca persoana datorita faptului ca am avut sansa sa cunosc oameni si culturi noi care mi-au imbogatit spiritul si m-au facut sa privesc lumea cu altii ochi.
Va multumesc !
Alexandru B. (participant tabara de vara Cambridge, castigator al locului II la Competitia Nationala de Eseuri a Shakespeare School din 2011)