Mesaj group leader la final de tabara Oxford Brookes

Stimati parinti,
Grupul de elevi din tabara Oxford Brookes a sosit  cu bine in Bucuresti  ieri seara si am fost cu totii emotionati sa fim intampinati de cei dragi noua. Emotie s-a vazut si in ochii parintilor cand si-au revazut copiii dupa doua saptamani de zile. Doresc sa  multumesc parintilor pentru faptul ca au cooperat indeaproape cu mine pentru binele si siguranta elevilor.
Am fost rugata  de catre unii parinti sa fac o scurta caracterizare a  modului in care s-au comportat elevii pe parcursul taberei si sa dau detalii despre programul taberei asa ca ma voi concentra in continuare pe acest lucru.
Programul a fost foarte solicitant pentru toata lumea. A doua zi de la sosirea nostra, am luat cu totii micul dejun si apoi am avut un fel de prezentare a regulilor din campus, dupa care elevii au fost testati, scris si oral, si au fost impartiti pe grupe conform nivelului de pregatire. A urmat pranzul si o plimbare in centrul orasului Oxford care se afla cam la 20-30 minute departare fata de campus. Seara a fost dedicata discotecii. In prima saptamana elevii au avut activitati dimineata si cursurile dupa amiaza. Activitatile, in general, s-au axat pe sport si pe Arts& Crafts. Trebuie sa marturisesc ca nu au fost prea incantati de acest lucru. In schimb, au fost foarte multumiti de profesorii pe care i-au avut si de cursurile de limba engleza care s-au concentrat pe vocabular diversificat si apoi pe exersarea acestui vocabular  prin exercitii practice, atragatoare si interactive. De asemenea, in prima saptamana am mers intr-un sat tipic englezesc Bourton-on-the-water unde am vizitat Muzeul Cotswold-muzeu de automobile, iar vineri am facut o alta plimbare in Oxford City- de data aceasta elevii au avut un chestionar de completat – li s-a testat spiritul de observatie.
Sambata, 3 August a avut loc prima excursie de o zi intreaga in orasul Bath – atractia principala fiind The Roman Baths, a doua zi a urmat excursia optionala in Cambridge. De data aceasta vremea a tinut cu noi si am avut o zi minunata cu totii.
In a doua saptamana lectiile au inceput la ora 9 si s-au terminat la ora 12.30 (pauza de o jumatate de ora intre10.30 si 11.00). Apoi au urmat activitatile de dupa amiaza si seara. Luni, elevii au facut un tur numit” Oxford Meadow Walk”- din pacate nu toti elevii au dorit sa participe la aceasta plimbare-au fost extenuati dupa cele doua zile de excursie. Marti seara am avut spectacolul numit ” Talent show” – Gabriela Bianca a fost cea care a spart gheata – s-a urcat pe scena si a interpretat un cantec foarte frumos. Elevii Victor M. , Andrei H. si Vlad M. au prezentat un numar de magie. Cu totii au fost aplaudati la scena deschisa. Din pacate, au mai fost elevi care ar fi putut sa cante, sa danseze, dar au fost foarte timizi si nu am putut sa-i convingem. Este vorba de Maria Z. care are  o voce minunata si de Gabriela Andreea care are talent la scris si ar fi putut recita sau citi un articol scris de ea. 
Miercuri am mers  la Henley – sat situat pe Tamisa. Este un sat linistit, plin de verdeata unde am putut vizita un muzeu naval (barci de caiac si canoe, mai mult). La parter ne-am delectat cu   exponate si figurine desprinse dintr-o  carte de povesti numita „Willow in the Sand”. Vineri am vizitat Muzeul Ashmolean – elevii nu au stat mai mult de o ora, multi dintre ei s-au dus la cumparaturi si ultima excursie a fost cea din Londra.
In ceea ce priveste comportamentul elevilor pot sa spun cu toata sinceritatea ca  au dat dovada  atat de educatie, cat si de bun simt, iar pentru acest lucru trebuie sa va multumesc dumneavostra. Au mai existat si mici incidente, dar sunt lucruri pe care le face orice copil, nu le voi mentiona, consider ca sunt lipsite de importanta.
Cateva cuvinte despre fiecare elev in parte:
Vlad Andrei – comunicativ, sociabil si se imprieteneste foarte usor cu ceilalti. Vineri grupa  din care a facut si el parte  a castigat la o prezentare de proiecte si stiu sigur ca totul s-a bazat pe ideile lui. 
Horia Cristian  -foarte vorbaret, are o voce cu un timbru puternic, nu ii place autoritatea, dar nu a creat probleme. La lectii a interactionat foarte bine cu ceilalti.
Gabriela Andreea este o fata foarte talentata – am avut sansa sa citesc un articol scris de ea si mi s-a parut foarte interesant atat din punct de vedere al temei alese, cat si din modul in care si-a argumentat opiniile. 
Ana Maria – o fata sensibila, dar si puternica in acelasi timpsi careia ii place sa fie in pas cu moda.
Dragos – un baiat timid, sensibil si cu foarte mult bun simt. 
Gabriela Bianca – o voce minunata si o prestatie pe masura. E nevoie de curaj ca sa te sui pe scena si sa dai tonul unei petreceri. Ea a reusit, din plin, acest lucru.
Andrei Alexandru – inteligent si are simt de observatie. Este un om pe care te poti baza cu desavarsire. De asemenea, are talent actoricesc. 
Andrei Theodor – cel mai timid si sensibil dintre toti, dar foarte inteligent. Pentru el aceasta tabara a fost un adevarat examen de maturitate.
Vlad – sociabil, comunicativ, foarte prietenos si caruia ii place sa manance pizza foarte mult. 
Victor Stefan – prieten cu Vlad M. si cu Vlad Pod. -au stat in aceeasi casuta, dar in apartamente diferite. Am observat ca au gusturi comune si au petrecut timpul impreuna – au fost de nedespartit. Victor stie sa atraga publicul si interactioneaza foarte bine cu ceilalti. In ultima saptamana am asistat si eu la orele de engleza, e vorba chiar de grupa din care au facut parte – Victor si Vlad Pod. Amandoi s-au descurcat foarte bine si s-au implicat foarte mult. 
Vlad Pod. – este foarte delicat si sensibil, stie sa-si faca prieteni si se adapteaza la oricer situatie.
Patricia Marina – punctuala si un pic timida. S-a imprietenit cu Gabriela P. si au petrecut tot timpul impreuna.
Diana M. – a fost o eleva care cu greu a acceptat sa fie fotografiata, este delicata si finuta. 
Vlad Poc. – foarte descurcaret, istet si altruist. O persoana pe care te poti baza la nevoie. 
Gabriela Theodora – prietena Patriciei, punctuala, ambitioasa, comunicativa si are simtul datoriei.
Iuliu Antoniu – inteligent, talent actoricesc si s-a implicat la orele de engleza. 
Cosmin este un baiat comunicativ si care a fost mereu inconjurat de fete, sora lui, Maria, este sociabila si s-a imprietenit cu Andreea.
Cam acestea sunt lucrurile pe care eu le-am observat la elevii din tabara. Ma bazez, in general, pe discutiile pe care le-am avut cu ei si pe modul in care au reactionat in diferitele situatii in care au fost pusi de-a lungul celor doua saptamani.
In incheiere, sunt foarte mandra de faptul ca am fost una dintre profesoarele insotitoare ale acestui grup. Sper ca le-a placut vacanta si ca vor folosi tot ceea ce au invatat aici!
Va astept cu mare drag si anul urmator!!!!!
Multa sanatate si numai bine!!!!!
Simona Florentina P. (Group leader tabara de vara Oxford Brookes)