Mesaj din tabara internationala de limbi straine, Oxford Brookes (days 5 & 6)


Dragi parinti,
Ieri, in ziua 5 de tabara, lucrurile au intrat pe fagasul normal. Suntem deja obisnuiti cu ritmul cursurilor de dimineata la care participam fara exceptie incepand cu 9 am pana la 12.30 pm si din ce in ce mai entuziasmati de lucrurile pe care le invatam. Accentul se pune in principal pe abilitatile de vorbire in engleza si in fiecare zi suntem indemanti sa comunicam cat mai mult la ore. 
Ne-am imbogatit vocabularul si ne-am amuzat pe teme diverse; printre altele, am interpretat in limba engleza diferite semne din horoscop (si am fost, bineinteles, foarte buni actori), iar azi am fost pusi sa ii invatam pe colegii nostri din alte tari diferite expresii in limba romana.  Ne-am exersat si noi, cu aceasta ocazie, aptitudinile de limba chineza, sarba, bulgara si spaniola. 😉 
Ieri dupa-masa am mers in Oxford si, dupa o scurta incursiune la Magdalen College, am fost lasati sa mergem la atat de asteptatul shopping, iar seara, obositi si incarcati, ne-am urcat in double decker si am admirat Oxfordul de sus, fiind purtati taraganat spre Headington Hill, unde este campusul Oxford Brookes. 
Dupa cina englezeasca, fish cake cu mazare, unii dintre noi, cu forte proaspete si voiniceste, si-au pus in aplicare flerul de detectivi in devenire si s-au inscris la concursul Murder Mystery. Dupa doua ore de interogat suspecti, pus intrebari si cautat indicii, echipa noastra, din care au facut parte si italieni si spanioli, a castigat, deslusind misterul crimei: Da, nu o sa va vina sa credeti, the maid did it!, iar noi am stiut. Am primit un premiu simbolic, iar toata noaptea am visat ca prindem hoti. 
Astazi, in ziua 6, am mers la cursuri dupa micul dejun, iar dupa pranz am mers la piscina sa ne racorim, caci vremea este calduroasa in continuare. Cum maine avem excursia de o zi in Londra, azi ne-am spalat tricourile Mirunette, iar in seara aceasta ne vom culca devreme ca sa avem forte proaspete pentru plimbarea la pas, mai bine de 5 ore, prin centrul Londrei. 
Va imbratisam din caldura oxfordiana.
Pe curand,
Cristina & Catalina (Group leaders tabara de vara Oxford)