Mesaj din tabara de vara St. Mary’s School, Ascot 16-30 iulie 2012

Dragi parinti,


Ne-am acomodat cat de cat in campusul scolii St. Mary’s din Ascot, UK, astfel incat va pot transmite cateva detalii legate de programul nostru de aici.

V-am atasat activitatile zilnice valabile pe toata durata taberei; ele sunt multe si extrem de diversificate, astfel incat copiii mereu au cate ceva de facut. Acolo unde vedeti ca scrie activity in orar, copiii pot alege din optiunile prezentate in celalalt atasament. Orarul include si doua excursii pe saptamana, joi si duminica, astfel: in aceasta saptamana vom merge la Hampton Court (joi), iar duminica vom merge la Oxford, urmand ca saptamana viitoare sa vizitam Brighton si Cambridge. Cei care s-au inscris la Lion King vor merge maine incepand cu ora 17.00. Cei care nu s-au inscris la activitatile optionale, vor ramane in campus si vor face activitatile obisnuite din orar.

Camerele de aici sunt frumoase si curate, iar personalul este foarte responsabil si grijuliu cu copiii. Cazarea in camere a fost multumitoare din punctul de vedere al baietilor: Luca A. si Constantin stau in camere de tip cubicles, fiecare fiind plasat individual. Ceilalti trei baieti, Felix, Tudor si Luka stau impreuna intr-o camera foarte draguta, cu patru paturi, aranjata si decorata pe placul copiilor.

A existat o problema in cazarea fetelor deoarece camerele sunt double, iar ele sunt in numar impar (7), astfel ca una dintre ele ar fi cazata in camera single. Am ridicat problema cu staff-ul de aici si m-au asigurat ca vor gasi o solutie pana diseara cand fetele se duc la culcare.

Datorita faptului ca eu sunt cazat relativ departe de camerele copiilor, am hotarat sa le las telefoanele mobile ca sa poata comunica la nevoie. Insa, cel mai probabil interval orar in care ei pot comunica cu dvs. este 17.00 – 17.45 (free time). In rest, ei sunt la ore de engleza sau activitati recreative in afara camerelor.

Astazi, copiii au fost testati pentru a li se determina nivelul de limba engleza care s-a dovedit unul foarte bun si au fost laudati de profesori, precum si de ceilalti copii romani prezenti in tabara. Nivelul lor de limba engleza a foat determinat astfel:

Anna B. – pre-intermediate
Melania C. – intermediate
Iris F. – Pre-intermediate
Sonia L. – beginner
Alexandra M. – intermediate
Ana S. – pre-intermediate
Vanessa V. – pre-intermediate
Luca A. – intermediate
Constantin O. – intermediate
Luka J. – intermediate
Felix L. – intermediate
Tudor S. – pre-intermediate

Semnalul la telefon este foarte slab aici. Daca nu ma puteti gasi la telefon, trimiteti un email pe adresa office@mirunette.ro, in atentia Dianei, iar ea il va trimite mai departe mie; email-urile le pot vedea imediat pe telefon.  Mail-ul de la scoala nu este functionabil aici. 

Si va rog din suflet sa incurajati copiii sa discute cu mine orice problema pe care o au ca sa o pot remedia astfel incat sa aiba o vacanta frumoasa!

O sa revin cu vesti si poze,

Va doresc o zi excelenta,

Andrei H. (Group leader – Tabara de vara Ascot, Anglia)