Mesaj din tabara de vara Oxford Brookes

Dragi parinti, 
Astazi, in ziua 7 de tabara, am plecat, imediat dupa micul-dejun, pe o vreme englezeasca, in blugi si cu hanorace, spre Cambridge, la ora 9 am. Din Oxford, cu autocatul, am facut 2 ore pana in Cambridge, am fost debarcati in apropierea celui mai faimos colegiu din Anglia, King’s College si, ca sa prindem puteri, ne-am primit pranzul si am decis sa mancam chiar pe malul raului Cam, care serpuieste prin intreg Cambridgeul. Cu forte proaspete, ne-am pornit la drum, spre atractiile orasului, pe Silver Street am fost aproape prinsi intr-un noiam de femei imbracate in roz, toate parte din Race for Life, un maraton dedicat luptei impotriva cancerului. Din Silver Street am intrat in Queen Street, am trecut pe langa cel de-al doilea ca marime Colegiu din Cambridge, Queen’s College, si ne-am oprit sfatosi pe King’s Parade ca sa admiram istoricul King’s College, sa ne facem poze si sa respiram aerul inca rece, atat de binevenit dupa atatea zile calduroase. 
Dar cum in Anglia toate anotimpurile sunt intr-o singura zi, cum am terminat de admirat, soarele ne-a insotit apoi pe tot parcursul excursiei. Am mers deci insoriti si am vizitat curtile interioare incarcate de istorie si multe stiinte ale Gonville and Caius College, incercand sa fim cat se putea de tacuti ca sa nu deranjam studentii. Fascinati de atata frumusete, ne-am intors la King’s College sa vizitam. Dupa cele 10 minute de stat la coada, am intrat in nava capelei si am ramas tacuti de incantare. Dupa multele minute de admirat, am iesit in curtile exterioare ale colegiului, am facut iar poze si ne-am plimbat spre raul Cam, unde turistii se plimbau cu o barca (punting) specifica zonei Oxbridge, studentii stateau intinsi pe iarba, iar, in tot acest vacarm, se auzeau acorduri de muzica si franturi de opereta. 
Dupa vizita la King’s College, ne-am dus la statia de unde am luat double-decker-ul ca sa vizitam intreg Cambridge-ul ca la carte. Ne-am urcat pe puntea de sus cu totii si am admirat pentru o ora si 20 de minute toate minunile din Cambridge. Am ascultat la casti detalii despre toate locurile prin care am trecut, am invatat de unde vine expresia pub crawling, cate colegii sunt in Cambridge (31), cati laureati Nobel au studiat acolo si multe altele. La finalul turului ne-am indreptat spre autocar si, rupti de oboseala, am dormit tot drumul de intoarcere spre Oxford, 2 ore si 20 de minute. 
Pe curand,

Cristina (group leader tabara de vara Oxford)