Mesaj din tabara de vara Berlin, Germania

Buna ziua,
Iata detalii despre activitatile din diua 3, respectiv ziua 4.
Ziua 3
Ca si ziua precedenta si aceasta a inceput cu un mic dejun copios pe care copiii l-au savurat din plin. Au urmat apoi orele de curs la care lucrurile merg din ce in ce mai bine si de care cei mici sunt incantati. La iesire ca de obicei sunt asteptati de catre mine pentru a imparti impresiile si pentru a stabili programul pentru perioada urmatoare. Constat cu surprindere ca le face placere sa ma gaseasca mereu in acelasi loc asteptandu-i. Deja suntem o mica familie.
Dupa masa de pranz, la fel de delicioasa ca si celelalte mese ale zilei, urmeaza activitatile propuse pentru ziua in curs. Andru a fost din nou la saling iar Vlad si Sergiu la inot. Toti trei au venit inotand la propriu pentru ca au fost prinsi de o scurta ploaie de vara. A fost distractiv si din fericire nimeni nu a racit. Pentru cea de-a doua activitate toti trei baietii au ales construirea unei casute in padure. I-am insotit si eu dornica de putina adrenalina, dar in final ne-am ales cu totii doar cu o minunata plimbare prin padure, pe malul lacului. Plouase si totul era prea ud pentru a ne putea desfasura.Ni s-a promis insa ca vom relua activitatea in zilele ce urmeaza.
Fetele, mai precaute din fire, au ales ca prima activitate workshopul de creat albume foto. Am lucrat cu totii cot la cot si ne-am dat seama ca nu era asa usor precum parea. Rezultatele nu au fost pefecte dar  pentru o prima experienta au iesit chiar bine.In cea de-a doua parte a zilei am construit impreuna lumanari din gel. Fetele s-au straduit sa aiba cele mai inedite modele si au si reusit. Toate au fost mandre de creatiile lor si abia asteapta sa le arate si celor de acasa.
Pentru ca o zi frumoasa trebuie sa se incheie in aceeasi nota, seara a avut loc o competitie sportiva. Copiii au fost impartiti in patru echipe care trebuiau sa viziteze rand pe rand fiecare dintre cele patru statii pregatite. La prima statie puteau juca volei cu baloane umplute cu apa si pasate cu ajutorul unor saci menajeri tinuti de cate doi coechipieri. A fost foarte amuzant, mai ales ca se juca fara incaltaminte pe un teren acoperit cu nisip. La cea de-a doua statie, copiii isi legau o esarfa la picior si trebuiau atat sa-si pazeasca esarfa lor cat si sa le fure pe ale altora. Totul trebuia sa se desfasoare insa in cadrul unui cerc si asta a fost si amuzant si dificil. La cea de-a treia statie, existau doua echipe si acestea se luptau in mai multe moduri pentru obtinerea unui steag aflat in mijloc, in mana conducatorului de grup. Era un joc de inteligenta, rapiditate dar si forta. Toata lumea s-a distrat copios. La ultima statie, copiii intalneau un  traseu pe care trebuiau sa il parcurga in mod corect pentru a castiga. Incurcaturile aparute au facut tot hazul acestei probe.
Dupa atata efort, toata lumea a mers la dus si la culcare. A doua zi ne astepta excursia cu vaporul prin Berlin si cu totii eram foarte entuziasmati. Pana acum tabara ne-a adus doar lucruri frumoase. Speram ca si in continuare sa fie asa.
Ziua 4
In sfarsit a sosit ziua cea mult asteptata. Astazi mergem in croaziera pe rau. Micul dejun si orele de curs au trecut ca in zbor si iata-ne pe toti, cu ghiozdanelele la purtator, aliniati langa autocarul inchiriat pentru a ne duce in oras. Calatoria a fost destul de lunga dar entuziasmul nu a scazut. Odata ajunsi pe vapor, ne-am asezat fiecare pe cate in scaun si am inceput atat sa admiram peisajul cat si sa ascultam cu atentie informatiile furnizate de catre ghid. Am descoperit cu placere locuri si obiective turistice despre care citisem in cartile de germana dar am aflat si lucruri noi despre Berlin. Unii dintre copii si-ar fi dorit ca plimbarea pe raul Spree sa dureze mai mult, dar ca orice lucru frumos si aceasta s-a terminat dupa o ora de navigare.
A urmat apoi o runda de mers in pas alert pe strazile Berlinului, scopul fiind un mall din apropiere, unde copiii, impartiti in grupe, aveau sa faca ceva cumparaturi timp de o ora si jumatate. Ca de obicei fetele au ales obiecte cosmetice si vestimentare iar baietii si-au achizitionat cate un set de boxe portabile. Pentru ca shopping-ul era planificat pentru sambata,multi dintre copii nu aveau foarte multi bani la ei, astfel incat a mai ramas marfa si pentru alti cumparatori. Sambata insa se va da o lupta stransa pe domeniul mall-ului.
Seara era planificata o petrecere pe plaja, insa pentru ca vremea nu a tinut cu noi, aceasta a fost inlocuita cu diferite activitati, cum ar fi yoga, vizionarea unui film sau fredonarea unor melodii celebre. Dupa ce ne-am facut cate o idee despre fiecare dintre aceste activitati, ne-am adunat tot grupul pe terasa si am jucat impreuna carti.
S-ar fi crezut ca suntem obositi dupa o zi atat de incarcata, insa fetele aveau destula energie pentru a le juca o farsa baietilor. Au incercat o deghizare infricosatoare purtand haine si esarfe negre, rujandu-se cu negru si purtand diferite masti. Am mers apoi impreuna catre camera baietilor unde a avut loc confruntarea. Trebuie sa recunosc ca farsa le-a iesit din plin, tinerii nostri fiind total debusolati. Pentru ca avem trei reali cavaleri, acestia le-au invitat pe fete la o mini petrecere cu muzica, gustari si suc. Din pacate la ora 22 trebuie ca fiecare sa fie in camera sa, asa ca a trebuit sa incheiem petrecerea cu promisiunea ca se va repeta.
Dapfni M. (group leader tabara de vara Germania)