Mesaj de la group leader – tabara de vara Canterbury Kent University, 22 iulie – 05 august 2012

Kent University din Canterbury este un loc minunat pentru dezvoltarea personala si multiculturala a oricarui tanar.

Dupa un zbor cu usoare tulburente la aterizare, pe 22 iulie am ajuns la Londra de unde am fost preluati de un miniautocar cu un sofer extrem de vesel care ne-a dus in campusul din Cantenbury. Drumul a durat aproximativ o ora si jumatate.

Cazarea s-a facut imediat si am apreciat promptitudinea cu care baietilor li s-a dat un alt apartament intrucat la cel in care au fost cazati initial, un perete necesita reparatii.

Grupul fiind de 13 copii plus 2 leaderi, am avut norocul de a locui impreuna cu totii, in 3 apartamente a cate 5 camere fiecare.

In ceea ce priveste mancarea, consideram ca a fost cea mai variata si gustoasa dintre  toate campusurile europene pe care le-am vizitat pana acum.

Servirea s-a facut cu foarte mult bun simt, iar curatenia din cantina a fost constant mentinuta la superlativ.

Cursurile copiilor au fost de calitatea deja consacrata in UK. Copii au avut parte de clase multiculturale si profesori diferiti. Mai mult decit atat, in campus, in perioada in care am fost noi, au fost cel putin 10 nationalitati, ceea ce a facilitat imprietenirea copiilor romani cu copii de alte nationalitati (a se vedea fotografiile).

Activitatile organizate dupa orele de curs au fost extreme de generoase ca diversitate. Pe langa sporturile obisnuite, copii au luat parte la cautare de comori, karaoke, impletit bratari din ata, jocuri de societate, discoteca etc.

Excursiile ne-au adus multa bucurie. Am beneficiat de 2 excursii de o jumatate de zi pe saptamana, plus una de o zi intreaga. Grupul nostru a vizitat Broodstairs, Cantenbury, Dover Castle, Leeds Castle, Londra, Brighton, iar in ziua libera pentru excursii optionale am decis sa mai mergem o data la Londra.

Stafful taberei ne-a stat la dispozitie de cate ori am avut nevoie, iar relatia foarte buna dintre ei a facut ca atmosfera in campus sa fie in permanenta vesela si primitoare.

Faptul ca locatia campusului nu este exact in oras a oferit un plus de siguranta pentru toata lumea.

Recomandam din toata inima tabara la Canterbury pentru toti doritorii unei vacante minunate.

Raluca C. (Group Leader tabara Canterbury)