Fotografii si vesti noi din tabara Cambridge 11-25 august

Dragii nostri,

Am revenit pe blog cu (probabil) mult-asteptatele vesti si fotografii din weekend – 2 zile in care ne-am bucurat de tot ceea ce are de oferit capitala Regatului – Londra!

Dar inainte de asta, trebuie sa rezumam in cateva cuvinte si ziua de vineri, cand dupa cursurile de limba engleza, ne-am impartit intre punting, charcoal sketching si vizita la King’s College – unul din cele mai faimoase colegii ale Universitatii Cambridge, si in acelasi timp cel mai fotografiat dintre toate (puteti vedea mai jos de ce!)

Chiar daca dupa-amiaza a plouat, toata lumea s-a simtit bine la activitatile de vineri dupa-amiaza si deja incepeau pregatirile pentru excursiile la Londra de sambata (cea inclusa in program) si duminica (cea optionala, in care am mers pe cont propriu).

Si iata-ne sambata dimineata (destul de devreme, dupa un drum de 1h30min cu autocarul) in Londra! Capitala, asa cum ne asteptam, a fost aglomerata, ca pentru o zi de week-end, insa organizarea buna a staff-ului si a profesorilor care ne-au insotit a facut ca totul sa decurga fara probleme si intarzieri. Dimpotriva, am parcurs traseul (Embankment, Westminster-Big Ben-Houses of Parliament, Whitehall, 10 Downing Street, Horse Guards Parade si Trafalgar Square), intr-un timp mai scurt decat cel estimat initial, astfel ca am beneficiat de mai mult timp liber sa exploram zona Trafalgar Square (si Buckingham Palace, aflat la doar 10 minute distanta). Dupa regrupare, am mers insotiti de staff pana in Covent Garden, zona Londrei renumita atat pentru magazinele diverse, cat si pentru arta stradala (asa numitii „street performers” care dadeau diverse reprezentatii pentru trecatori).

Si pentru ca Londra ne-a impresionat si am simtit cu totii nevoia sa o exploram mai pe indelete, a doua zi (astazi-duminica) am mers din nou in capitala, de data aceasta pe cont propriu (cu trenul). O parte am mers la Madame Tussaud’s – celebrul muzeu al figurilor de ceara, iar restul au ramas pe Oxford Street, pentru o sesiune de cumparaturi; apoi ne-am regrupat si ne-am impartit din nou – cei care au vrut sa ramana in zona pentru o plimbare in Hyde Park si cei care au mers din nou in zona Westminster, pentru o sesiune foto cu London Eye, Big Ben sau Buckingham Palace, precum si o plimbare relaxanta prin St James Park.

Ne-am intors seara in Cambridge, obositi si putin tristi ca deja a trecut o saptamana, insa asteptam cu nerabdare saptamana viitoare, cursurile de limba engleza, activitatile interesante propuse de staff, oarecare emotii pentru examenul TOEIC de joi (pentru cei 10) si excursia de sambata viitoare, de la Brighton!

Revenim cat de curand cu noi vesti si fotografii!

Cristian, group leader tabara Cambridge