Feedback group-leaderi tabara de vara Canterbury 24 iulie-07 august 2011


Dragi cititori,


Pe data de 24 iulie ne-am adunat pe aeroportul Otopeni plini de entuziasm, putin timizi (fiind pentru prima data cand ne vedeam si ne indreptam catre aceeasi destinatie) si cu multa nerabdare de a vedea ce ne asteapta.

Dupa un zbor linistit, de aproximativ 3 ore, am aterizat pe aeroportul Heathrow unde eram asteptati de un membru al staff-ului ce ne-a indrumat catre autocar. Mai aveam de mers inca 2 ore pana la destinatia finala, timp in care am incercat sa ne cunoastem mai bine.

La sosirea in campus am fost intampinati de mult soare, terenuri verzi si iepurasi ce mancau fara sfiala gazonul din apropierea campusului.

Am ajuns cu cateva minute inainte de ora mesei, timp suficient cat sa ne lasam bagajele si sa cotrobaim prin camere. Am fost cazati in apartamente cu cinci camere single, in care aveam un pat confortabil, o noptiera, birou cu cateva rafturi suprapuse, un scaun, sifonier, chiuveta cu oglinda in camera, iar pe hol, toaleta si dusul.
Totul foarte curat si bine intretinut! Curatenie se facea in fiecare zi de luni pana vineri.


Dupa ce ne-am cazat am mers grabiti catre sala de mese caci eram foarte infometati dupa un drum atat de lung. Mancarea foarte gustoasa cu meniu diversificat de unde puteam alege intre:

 – mic dejun: sunca, cascaval, croissante, unt, gem de fructe, paine toast, cereale, iaurturi, fructe, lapte, ceai, cafea, suc natural de portocale;
 – pranz: hamburgeri, pizza, lasagna, hot dog, orez, legume fierte , peste la cuptor, snitel de peste, snitel de porc, pui la cuptor cu sos, salata de legume, salata orientala, prajituri, fructe, lapte, ceai, cafea, suc natural de portocale;
– cina: peste la cuptor, snitel de peste, snitel de porc, pui la cuptor cu sos, tocanita de ciuperci, pizza, paste cu sos, orez, legume fierte, porumb fiert,  salata de legume, salata orientala, prajituri, fructe, lapte, ceai, cafea, suc natural de portocale.


Dupa cina copiii au fost dusi la activitatile de seara pentru a face cunostinta cu ceilalti copii de alte nationalitati (cehi, rusi, turci, italieni, spanioli). Fiind ultimele saptamani de tabara nu mai erau foarte multi copii L.
In prima zi au dat testul de plasare si fiecare a fost plasat in functie de nivelul sau de cunostinte. Toata lumea a fost multumita :)!
Dupa prima lectie de limba engleza  toti copiii au navalit asupra noastra sa ne povesteasca ce au facut la ore, … despre italieni ca nu stiu sa vorbeasca (mai nimic) in engleza, ce pedepse primesc daca intarzie la ore (cum ar fi sa cante o melodie sau sa imite un animal :)),… nu stiam pe care sa ascultam mai inainte :)))!
Profesorii s-au descurcat de minune si s-au imprietenit foarte repede cu copiii.
In prima saptamana au avut activitati de dimineata si ore dupa-amiaza, si invers in a doua saptamana.
Activitatile (egg drop, silly games, raunders, tenis, fotbal, international night, disco, karaoke, fashion challenge, arts etc), desi la inceput li se pareau puerile, au intrat in spiritul lor si s-au distrat foarte tare. Ceea ce nu mi-a placut a fost faptul ca Activity Leaders nu s-au implicat foarte tare in a antrena copii la joc L.
Am avut parte si de 8 excursii extraordinare:
          1 excursie de o zi la Londra;
          5 excursii de jumatate de zi la Canterbury, Broadstairs, Leeds Castle si Margate si Cambridge;
          si 2 excursii optionale la parcul de distractii Thorpe Park si la muzeul de ceara din Londra, Madame Tussauds .


Din cei 19 copii, 11 se pregateau pentru examenul TRINITY. Au muncit din greu, dar la final rezultatele au fost foarte bune …toata lumea a luat examenul.


La sfarsitul celor doua saptamani au avut parte de o ceremonie de decernare a diplomelor de absolvire a cursurilor pe care profesorii lor au scris cateva cuvinte despre cum s-au descurcat la ore si au cantat ca imn “We are the Champions”.


Am avut parte si de cateva mici neintelegeri ca intre copiii…dar am incercat, atat eu cat si Irina, sa calmam conflictele cat mai politicos…, apoi se impacau; au incercat sa stea dupa ora de culcare de vorba dar au fost prinsi si au primit drept pedeapsa cate un eseu de 500-1000 de cuvinte  (peripetii specifice varstei :)) , dar cu toate astea au fost ascultatori si pot spune ca am devenit chiar prieteni:).
La finalul taberei plangeam ca nu vrem acasa!


In concluzie am avut parte de o vacanta pe cinste! 🙂


Cu drag,
Mirela Nita (group leader tabara de vara Canterbury 24 iulie – 07 august 2011)