Feedback group leaderi – tabara de vara Ascot, St Mary’s School 1 – 15 august 2011

Am asteptat cu nerabdare vacanta de vara, cu gandul la tabara din Anglia, la revederea prietenilor din Ascot si la noile experiente de viata pe care le vom avea in Scoala St. Mary, care ne-a gazduit cu multa caldura in ultimii ani.  Si nu am fost dezamagiti.
·          Cursurile de limba engleza, derulate de profesori experimentati, dar cu simtul umorului, au fost antrenante si au maximizat potentialul elevilor. Activitatile didactice s-au concretizat in proiecte care au fost prezentate tuturor la sfarsitul taberei. Cadrele didactice au evaluat competentele elevilor si au oferit acestora diplome si caracterizari. Ne putem mandri in acest sens cu multe note de 10!

       
·          Activitatile culturale  au fost nenumarate, incepand cu spectacolele organizate de profesorii taberei, cu Talent Show, in cadrul caruia elevii din Romania s-au remarcat ca fiind inzestrati cu multe calitati artistice, cu serile dansante, toate gazduite de Rose Theatre in campus si terminand cu cele de la Royal Theatre din Londra.
·          Campusul cu spatii generoase a inlesnit practicarea multor activitati sportive antrenante si de cercetare in teren, foarte distractive pentru copii, iar  dormitoarele “fagure” ne-au oferit tot confortul pentru relaxare si odihna. Restaurantul  bine organizat ne-a primit zilnic cu o  gama variata de preparate dietetice, sanatoase, cum numai acasa mancam. Mai mult decat atat, oferta culinara ne-a purtat uneori pe meleaguri indepartate, bucatarul sef pregatind si preparate din misterioasa Indie sau din China.
·         Excursiile au fost interesante, chiar daca uneori vremea nu a tinut cu noi: la Brighton am vizitat Muzeul de antropologie si Pavilionul regal si ne-am delectat cu vata pe bat in Brighton Pier, la Oxford am vizitat Colegiul Christ si am admirat vechile biblioteci ale orasului. Intr-una din excursii am putul vedea capitala regatului in toata splendoarea ei din London Eye, am vizitat Science Museum si am revazut multe din reperele turistice ale acestei metropole. Mai mult decat atat, am trait clipe pline de adrenalina in vestitul tur “London Bridge Experience” si, recunoastem, nu toti am reusit sa terminam traseul groazei…           
                                    
·        In afara diplomelor de studiu, tabara s-a incheiat cu decernarea altor premii importante, iar grupul din Romania se poate mandri cu doua dintre acestea:
Rodica P. cel mai entuziast monitor din tabara
Petru G. cel mai talentat elev la activitatile de dans si muzica

Ca si in anii trecuti, ne-am facut multi prieteni, cu care vom pastra legatura multa vreme. Acest lucru ne face sa credem ca obiectivele cel mai importante ale taberei au fost atinse: sa invatam sa traim alaturi de copiii sau profesorii din toata lumea, intr-o comunitate internationala, sa ne imbunatatim  nu numai cunostintele de lb. engleza, dar si aptitudini care ne vor ajuta mai tarziu in viata.
Desi acest an scolar este la inceput, noi ne gandim deja la vacanta mare viitoare si la o noua tabara UIC.
Rodica P. si Adina D.– group leaderi Tabara de vara Ascot 1 – 15 august 2011