De ce sa vizitezi Anglia

Tower Bridge AngliaTower Bridge Anglia

Vrei sa pleci in vacanta, insa nu stii inca ce destinatie sa alegi? Ce zici de Anglia? Iata cateva locuri pe care noi credem ca nu ar trebui sa le ratezi.
Big Ben – emblema orasului Londra.

Big Ben

Big Ben

Cadranele ceasului au o suprafata de peste doi metri patrati, iar minutarul are peste 4 metri. Big Ben are un pendul urias care este reglat de un sac de monezi si este un ceas excelent care s-a oprit foarte rar. Numele de Big Ben vine de la clopotul ce cantareste 13 tone din interiorul turnului.
Brighton – cea mai celebra statiune turistica britanica de pe coasta de sud a Regatului Unit.

Brighton

Brighton

Ea atrage anual 8 milioane de turisti. Brighton este un oras la malul marii, renumit ca statiune de vacanta atat pentru englezi, cat si pentru vizitatori internationali, precum si pentru Brighton Pier si Royal Pavilion – resedinta regala istorica. Orasul te va fermeca prin aleile inguste impanzite de cafenele, restaurante, magazine, teatre, cinema, muzee, prin plaja, dar si prin imprejurimile sale, ideale pentru plimbari, calarie sau ciclism. Poti vizita Brighton alaturi de noi, in tabara de limba engleza de la University of Sussex.
Oxford – locul unde se imbina romantismul orasului medieval cu vitalitatea centrului universitar international.

Oxford

Oxford

Aici este localizata Universitatea Oxford, aflata in fruntea clasamentelor universitătilor din intreaga lume. Ai sansa sa vizitezi acest oras, aici.
Cambridge – reprezinta un simbol al excelentei academice de mai mult de 800 de ani.

Cambridge

Cambridge

Are ca absolventi numerosi laureati ai Premiului Nobel, scriitori, oameni de stiinta, filosofi si prim-ministri ai Marii Britanii. Orasul universitar Cambridge este locatia ideala pentru tinerii care vor sa se familiarizeze cu sistemul de invatamant britanic de elita. Te vei bucura din plin de atmosfera studenteasca a orasului, avand in vedere ca mai mult de 1/5 din populatie este reprezentata de studenti internationali! Mai multe detalii gasesti aici.
Daca nu esti insa hotarat intre cele 2 orase emblema ale educatiei britanice, nu iti face griji. Poti profita de ambele destinatii turistice.
Plimbare pe malul Tamisei.

Tamisa

Tamisa

Daca ajungi in Londra, o plimbare pe malul Tamisei iti va releva peisaje urbane fascinante. Te vei lasa purtat de briza cu aer londonez. Sfatul nostru: sa ai o umbrela la tine. In Anglia, nu stii niciodata cand incepe si cand se termina ploaia. Insa tocmai acest neprevazut va da savoare calatoriei tale.
Tower Bridge – iti ofera poate cea mai incantatoare priveliste din Anglia.

tower bridge

Tower Bridge

Podul a fost construit acum mai bine de 100 de ani. Pasajele pietonale au fost construite pentru a permite oamenilor sa traverseze raul Tamisa si sa se bucure in acelasi timp de panorama pe care o ofera. Ceea ce poate nu stiai este faptul ca podul se poate ridica pentru ca vapoarele mari sa poata trece.